„Mujer Gastronomica”, primul Congres culinar dedicat femeii

Femeile sunt vedetele primului congres gastronomic organizat în onoarea lor, cu scopul de a demonstra că ele pot schimba lumea prin puterea artei culinare și a tot ceea ce implică alimentația, de la restaurante și până la magazinele de aprovizionare.

Reuniunea, intitulată „Mujer Gastronomica”, se va desfășura luni și marți la Cordoba și va reuni femei marcante din lumea gastronomiei: chefi, enologi, somelieri și femei de afaceri. Potrivit site-ului evenimentului, scopul acestui congres este de a cunoaște munca pe care o desfășoară femeile în lumea gastronomiei, din perspectiva profesionistelor din fiecare domeniu de activitate.

Structura congresului va urmări întregul „fenomen” gastronomic: de la materia primă adusă prin lanțurile de distribuție în bucătărie și până la transformarea ei în bucate alese de către artistele chef și prezentarea lor în fața clienților.

Între artistele din domeniu prezente la mesele de dezbatere se remarcă proprietare de restaurante precum Ana Acín (Venta del Sotón, distins cu un sol Repsol), Fina Puigdevall (Les Cols. Două stele Michelín. Doi soles Repsol), Macarena de Castro (Restaurante Jardín. O stea Michelín. Doi soles Repsol) sau Begona Rodrigo (La Salita. Un sol Repsol. Câștigătoare a competiției Top Chef). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata