Noi măsuri Facebook după plângerile unor utilizatori privind încălcarea regulilor de protecţie a vieţii private

Compania Facebook a anunțat joi, 2 octombrie, că a luat noi măsuri pentru a se asigura că cercetările realizate de rețeaua de socializare se desfășoară conform reglementărilor companiei, ca urmare a polemicii din luna iulie declanșată de studiul care arăta că Facebook și-a manipulat emoțional utilizatorii, relatează vineri agenția France Presse.

‘Vrem să facem cercetări care să îmbunătățească Facebook, dar vrem să le facem în modul cel mai responsabil’, a declarat joi pe blogul său Mike Schroepfer, responsabil cu tehnologia în cadrul companiei.

Cea mai mare rețea de socializare va avea o echipă formată din responsabili din diferite departamente ale companiei care va avea rolul de a evalua proiectele de studiu pentru a se asigura că sunt conforme cu directivele companiei. ‘Acest nou cadru de lucru va acoperi cercetările interne și cele care vor putea fi publicate’, a adăugat Mike Schroepfer.

Timp de săptămână, din 11 până în 18 ianuarie 2012, compania Facebook și cercetători de la Universitățile Cornell și California San Francisco au utilizat sistemul algoritmic al rețelei pentru modificarea conținutului informațiilor recepționate de un grup de utilizatori, pentru a studia impactul asupra emoțiilor acestora.

Cercetarea a fost publicată în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) la 17 iunie.

Autoritățile americane de reglementare în domeniu au primit la 3 iulie 2014 o plângere în care se precizează că acest studiu a încălcat regulile de protecție a vieții private. Ulterior, directoarea pentru operațiuni din cadrul companiei Facebook, Sheryl Sandberg, a prezentat scuzele companiei utilizatorilor acestei rețele.

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul supravegherii datelor cu caracter personal a anunțat la aceeași dată deschiderea unei anchete pentru a stabili dacă Facebook a încălcat legislația prin „contagierea emoțională” a 700.000 de utilizatori ai acestei rețele de socializare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata