Numărul de burse acordat tinerilor din Republica Moldova va fi dublat în următorul an şcolar

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi omologul său din Republica Moldova, Leonid Bujor, au semnat marţi (27 aprilie 2010) la Palatul Cotroceni, un protocol de colaborare pentru anul de învăţământ 2010-2011, în baza căruia numărul de burse acordate tinerilor din Republica Moldova a fost mărit de la 2.150 la 5.000, în învăţământul superior şi gimnazial românesc.

„Nu pot să nu menţionez prin documentele semnate astăzi că a fost mărit numărul de burse acordate tinerilor din Republica Moldova la 5.000 de locuri în învăţământul superior şi gimnazial românesc”, a spus preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.
La rândul său, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a mulţumit pentru creşterea numărului de locuri pentru studenţi, adăugând că Republica Moldova va încerca să acorde şi ea burse pentru tinerii moldoveni care doresc să studieze în România.

Traian Băsescu a apreciat că întâlnirea bilaterală conferă dialogului politic „predictibilitate şi periodicitate”. „Relaţia dintre România şi Republica Moldova este o relaţie privilegiată între două state care au în comun un întreg patrimoniu de valori. Avem şansa istorică de a-l valorifica împreună în cadrul Uniunii Europene”, a mai spus el.

Mihai Ghimpu a adăugat că schimbarea din 29 iulie 2009 a dus la restabilirea bunelor relaţii între cele două state. Marţi, la Bucureşti, a mai fost semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Mediului şi Pădurilor din România şi Ministerul Mediului din Republica Moldova, dar şi un acord între cele două state, în domeniul securităţii sociale.
Totodată, a fost semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare privind implementarea unui program în domeniul agricol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata