Odisee provocatoare pentru Andrei Floroiu în beneficiul bolnavilor cu scleroză multiplă din SUA

La sfârşitul lunii august, fostul bancher de investiţii Andrei Floroiu se va îmbarca alături de doi colegi într-o călătorie în care vor parcurge 20.000 de mile, străbătând 30 de ţări, timp de şase săptămâni pentru a strânge fonduri pentru ONG-urile care se ocupă de persoanele ce suferă de scleroză multiplă, scrie Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de joi.

Ca piloţi instruiţi, cei 3 vor oferi zboruri turistice pentru persoanele afectate de această boală şi vor transporta specialişti şi pacienţi care nu au acces la asistenţă în spitale pentru tratament.
‘Dorim să oferim persoanelor cu scleroză multiplă libertatea pe care nu o mai au’, susţine Floroiu care şi-a părăsit activitatea de investitor în domeniul biotehnologiei în cadrul Grupului Invus pentru a călători şi a-şi continua acest proiect.

Investiţiile în companii precum Biogen IDEC, Corp Elan şi Teva Pharmaceutical Industries, care elaborează tratamente pentru scleroza multiplă, au fost cele care l-ar făcut pe Floroiu să vorbească cu sute de bolnavi cu scleroză multiplă, cu familiile şi medicii lor. El a descoperit că, spre deosebire de o boală cum ar fi cancerul, scleroza multiplă este o boală cronică, progresivă, cu care oamenii pot trăi zeci de ani.

„Dincolo de producerea de medicamente pentru viitor, trebuie să contribuim la îmbunătăţirea vieţii acestor oameni începând chiar de mâine’, a adăugat el. Floroiu susţine că el a acoperit cei 100.000 dolari necesari pentru călătorie, iar restul fondurilor strânse vor merge la organizaţii caritabile, printre care National Multiple Sclerosis Society, Multiple Sclerosis International Federation, dar şi la organizaţii locale din ţări cum ar fi Islanda, Israel, Slovacia şi România.

Fostul investor a beneficiat de asistenţă juridică pro-bono din partea firmei de avocatură Cadwalader, Wickersham & Taft LLP pentru a pune bazele organizaţiei Fly for Multiple Sclerosis. Organizaţia, care îşi înregistrează progresele zilnice pe site-ul său, Flyms.org, va organiza un eveniment la New York, săptămâna viitoare, pentru a strânge fonduri pentru călătorie.

‘Am fost alături de National Multiple Sclerosis Society timp de 20 de ani, aşa că am văzut cum voluntarii dedicaţi mergeau pe bicicletă, conduceau sau călătoreau prin America, însă nu am mai văzut pe nimeni care să se angajeze într-o odisee provocatoare aşa cum face Andrei’, declara Arney Rosenblat, vicepreşedinte asociat la National Multiple Sclerosis Society, una dintre organizaţiile care vor beneficia de strângerea de fonduri realizată de Fly for Multiple Sclerosis.

Citește și
1 Comentariu
  1. szabacsi romica spune

    Multumim pentru tot ce face Andrei Floroiu. Fiul meu are SM este activ are familie cu o fetita de 4 ani si maine sau poimane ii v-a naste sotia al doilea copil. A fost descoperit cu aceasta maladie in 1998. diagnostic pus in Ungaria Avea 16 ani. Pusee si crize cu fel si fel de manifestari,pana in anul 2006 cand dupa mari eforturi am reusit sa intram in programul national care ne-a dat un tratament cu Copaxone. Raspunde foarte bine la acest tratament care nu vindeca insa stagneaza evolutia bolii. Ma rog la Dumnezeu sa ne dea mai departe si sa suporte Statul cheltuielile cu acest medicament deoarece este foarte scump si ar fi peste puterile noastre sa-l cumparam (costul fiind cam la 800 USD / luna. Totul ar fi si mai Ok daca firmele care angajeaza sa dea o sansa si la acesti oameni sa lucreze Poate ar fi unul din cel mai bun tratament pentru ei deoarece conteaz ft. mult ca ei sa se rupa de gandul acestei boli intre oameni ei pot uita ca au aceasta bola care daca este intr-o faza incipienta ii poti face fata si o poti duce cu tine pana la batranete. totul tine de noi de cei din jurul acestor napastuiti de soarta si ii putem ajuta,facandu-i utili fara ai exploata la maxim Fiul meu a lucrat 7 ani
    Are studii in domeniul Ciberneticii economice,vorbeste Germana Engleza si Maghiara Din decembrie a ramas fara servici deoarece firma a picat in insolventa,nu din vina lui. Acum toti sunt retinuti in ai oferi un post pe motivele bolii De ce ? Nu te ia nimeni nici macar pe o perioada determinata.Aici trebuie lucrat ft. mult si data o lege mai ferma in acest sens. Locuim in Lugoj Jud timis daca ave-ti cunostinta de un loc de munca va rugam sa ne sunati pe 0723974743

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata