Pistorius ”nu poate scăpa de o condamnare pentru omucidere”, susţine procurorul

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp în 2013, ”nu poate scăpa de o condamnare pentru omucidere”, a susținut joi, la Tribunalul Superior din Pretoria, procurorul Gerrie Neil, în concluziile rechizitoriului său.

Chiar dacă judecătorul acceptă sau respinge versiunea unui accident, Oscar Pistorius ”nu poate să scape de o condamnare pentru omucidere”, a precizat procurorul. Potrivit acestuia, chiar dacă se admite că Pistorius a crezut că a fost vorba de hoț care i-a pătruns în locuință, el a tras într-o persoană, fără să fie direct amenințat.

Procesul pentru crimă al atletului paralimpic sud-african Oscar Pistorius s-a reluat joi la Tribunalul Superior din Pretoria, după o pauză de o lună, și a intrat în ultima sa fază, odată cu expunerea concluziilor finale ale acuzării, prin vocea procurorului Gerrie Nel.

Se prevede ca procesul să se încheie vineri, când apărarea urmează să-și prezinte la rândul ei pledoaria, prin avocatul Barry Roux, în fața judecătoarei Thokozile Masipa, cea care a decis, pe 8 iulie, amânarea dezbaterilor și care, după ce va asculta concluziile finale ale celor două părți, se va retrage pentru a delibera asupra verdictului. Potrivit experților, verdictul ar putea fi cunoscut în mai puțin de o lună.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzația de crimă, afirmând că a împușcat-o din greșeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoț ascuns în toaleta locuinței sale.

Parchetul sud-african îl contrazice, însă, afirmând să acesta și-a omorât prietena în urma unei dispute, iar dacă va fi găsit vinovat, campionul paralimpic riscă să stea cel puțin 25 de ani în spatele gratiilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata