Pompierii greci luptă împotriva incendiilor de pădure din apropierea Atenei

21

Pompierii greci s-au luptat vineri, pentru a treia zi, cu o vâlvătaie provocată de vânt, care a ars prin pădurile de pini, la aproximativ 60 km vest de capitala Atena și a forțat sute de oameni să-și evacueze casele.

Pompierii s-au luptat peste noapte pentru a ține sub control focul care a ars casele, pe măsură ce fumul negru umplea cerul deasupra satelor costiere, unde poliția le cerea cetățenilor să plece și să evacueze zona. Peste 10 sate și două mănăstiri au fost deja evacuate.

„Suntem optimiști că în timpul zilei, odată cu condițiile meteorologice îmbunătățite, focul va fi cuprins”, a declarat ministrul adjunct pentru protecția cetățenilor, Nikos Hardalias.

Flacăra a izbucnit miercuri într-o pădure dintr-o mică stațiune de vacanță de pe litoral, în Golful Corint, și s-a mutat joi spre est în provincia Attica de vest, extinsă de vânturi puternice.

Nu au fost raportate decese sau răniți, deoarece aproximativ 270 de pompieri, 18 avioane, trei elicoptere, personalul municipal și voluntari au căutat să stingă focul. Nu au existat încă estimări ale valorii daunelor.

Grecia are amintiri amare ale unei flăcări din 2018 care a străpuns orașul litoral Mati, de lângă Atena, ucigând 102 persoane în câteva ore.

Țara se confruntă adesea cu incendii în timpul lunilor secetoase de vară care marchează, de asemenea, vârful sezonului turistic. Militanții ecologiști spun că un număr tot mai mare de incendii în întreaga lume este un simptom al schimbărilor climatice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata