Populaţia din Tokio a atins 13 milioane de locuitori pentru prima dată

Populaţia capitalei Japoniei, Tokio, unul dintre cele mai mari oraşe din lume, a depăşit nivelul de 13 milioane de locuitori pentru prima dată în istorie, a anunţat miercuri (28 aprilie 2010) Guvernul de la Tokio.

Tokio a înregistrat un număr de 13,01 milioane de locuitori la data de 1 aprilie 2010, cu 0,5 la sută mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut, a precizat Guvernul Metropolitan de la Tokio. Ultimele cifre contrastează cu tendinţa demografică generală din Japonia, care se confruntă cu o populaţie din ce în ce mai îmbătrânită, o rată scăzută a natalităţii şi o populaţie în scădere. Populaţia totală a Japonia a atins 127,84 de milioane în 2004, potrivit Ministerului Afacerilor Interne şi Comunicaţiilor.

Între timp, Tokio continuă să crească, populaţia sa sporind cu un milion de oameni pe parcursul ultimei decade. Un boom recent în sectorul construcţiei de locuinţe şi o comunitate străină în creştere au contribuit la sporirea numărului de locuitori, mai ales în zona centrală din Tokio, a declarat Yuko Sakurai, un purtător de cuvânt din cadrul diviziei de statistică a Guvernului de la Tokio.

Procesul de căutare a unei slujbe mai bune este un alt factor care atrage oamenii spre Tokio. Deşi este în proces de recuperare, piaţa forţei de muncă din Japonia este încă slăbită. Rata şomajului a atins recordul de 5,6 la sută în iulie 2009, în momentul în care criza economică globală a forţat companiile să reducă din costuri.
Se aşteaptă ca populaţia din Tokio să continue să crească, până va atinge un vârf în jurul anului 2015.  Guvernul Metropolitan de la Tokio administrează o regiune întinsă pe o suprafaţă de 2.000 de kilometri pătraţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata