Președintele Gazprom: Conducta de gaz Nord Stream 2 va fi terminată anul acesta, în ciuda presiunii SUA

Președintele consiliului de administrație al producătorului rus de gaze Gazprom a fost citat de agenția de știri TASS vineri, spunând că, construcția gazoductului Nord Stream 2 către Germania va fi finalizată anul acesta, în ciuda opoziției SUA față de proiect.

Statele Unite au declarat săptămâna aceasta că sancțiunile împotriva conductei sunt o posibilitate reală. Proiectul, condus de Gazprom împreună cu partenerii săi occidentali, își propune să livreze gaze rusești în Germania sub Marea Baltică.
Washingtonul a declarat că, conducta va crește periculos influența regională a Moscovei. Conducta ar ocoli și Ucraina, privând-o probabil de veniturile profitabile din tranzit într-un moment în care Kievul este blocat într-o confruntare cu Moscova.

Vineri, Viktor Zubkov, președintele consiliului de administrație al Gazprom, a declarat că lucrările la Nord Stream 2 sunt deja între 90 și 92% finalizate, a raportat TASS.
„Munca este în desfășurare activă, a rămas o parte foarte mică”, a spus Zubkov. „Desigur, va fi terminat anul acesta, cu siguranță. Timpul pierdut este o rușine, dar asta s-a întâmplat. ”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat miercuri că i-a spus omologului său german că sancțiunile împotriva conductei de gaze naturale Nord Stream 2 sunt o posibilitate reală și că nu există „nicio ambiguitate” în opoziția americană față de construcția sa.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata