Producţia mondială de oţel a crescut în octombrie cu 13,1%

Productia mondiala de otel a crescut in octombrie cu 13,1%, comparativ cu anul trecut, datorita majorarii productiei in China, a anuntat vineri (20 noiembrie 2009) Asociatia Mondiala a Producatorilor de Otel, transmite AFP.

Luna trecuta productia a ajuns la 112 milioane de tone metrice si, dupa revizuirea datelor din septembrie, productia din octombrie reprezinta a doua luna consecutiva de crestere din septembrie 2008. Conform datelor revizuite, in septembria productia a crescut cu 1%, la 108,8 milioane de tone. În primele zece luni din 2009 productia mondiala de otel a inregistrat un declin de 13,5% din cauza recesiunii globale, cererea scazând puternic pe principalele piete, in sectorul auto si constructii.

Redresarea din octombrie a fost posibila datorita majorarii productiei in China, cel mai mare producator mondial. În octombrie productia de otel a Chinei a crescut cu 42,4% comparativ cu perioada similara din 2008, la 51,7 milioane de tone.

ArcelorMittal, cel mai important producator mondial de otel, acopera aproximativ 10% din productia mondiala de otel, are o capitalizare de piata de aproximativ 90 miliarde euro si 330.000 de angajati, in peste 60 de tari. Compania este prezenta in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice. În România, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata