Român decedat în Italia în urma unui scurtcircuit când încerca să fure cabluri electrice

Un cetăţean român a decedat noaptea trecută fulgerat de curent electric de înaltă tensiune în timp ce încerca să fure cabluri electrice dintr-o fabrică nefuncţională din localitatea Russi, provincia Ravenna din centrul Italiei, informează luni portalul de ştiri Ravennanotizie.it.

Bărbatul I.G., în vârstă de 33 de ani, având rezidenţa în Ravenna, era angajat ca muncitor într¬o fabrică din oraşul Faenza. El a murit pe loc fulgerat de curentul electric de 15.000 de volţi ce traversa cablurile dintr-o cabină de înaltă tensiune.
Cel mai probabil bărbatul nu şi-a dat seama că această cabină era conectată la curentul electric de înaltă tensiune, fiind păcălit de faptul că un transformator din imediata apropiere a acesteia, găsit cu cablurile tăiate, era deconectat de la alimentarea cu energie electrică.

Transformatorul care alimenta fabrica era însă închis pentru că unitatea nu mai funcţiona, iar cabina era încă traversată de firele de înaltă tensiune incluse în reţeaua de transport şi alimentare a energiei electrice din zonă. Ora morţii bărbatului a fost indicată cu exactitate de către scurtcircuitul respectiv, evenimentul având loc la o jumătate de oră după miezul nopţii.

La faţa locului au intervenit apoi pompierii, carabinierii şi ambulanţa care nu au mai putut face altceva decât să constate decesul românului. Echipele companiei electrice Enel au fost nevoite să lucreze până dimineaţa târziu pentru a izola cabina de înaltă tensiune şi a putea înlătura în siguranţă cadavrul carbonizat.
Carabinierii cercetează pentru a-i identifica şi pe ceilalţi complici alături de care românul respectiv se afla în unitatea industrială la furat de cabluri electrice, valorificate apoi ca fier vechi, mai menţionează sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata