Rusia: 5 morţi din cauza virusului West Nile pe Volga

Un focar de infecţie cu virusul West Nile a făcut cinci morţi în regiunea rusă Volgograd, pe Volga, unde au fost înregistrate cel puţin 116 cazuri, au indicat marţi serviciile sanitare regionale, citate de AFP.

‘O sută şaisprezece persoane au fost înregistrate ca fiind infectate cu virusul West Nile, dintre care cinci au decedat’, a indicat purtătorul de cuvânt al serviciilor sanitare (Rospotrebnadzor) pentru regiunea Volgograd (1.000 km sud-est de Moscova).

‘Creşterea zilnică a cazurilor înregistrate este de 6-10 persoane’, au precizat serviciile sanitare ale regiunii de pe cel mai lung fluviu din Europa.

Trei alte cazuri au fost înregistrate în regiunea vecină Voronej (600 km sud-est de Moscova), după cum au indicat vineri serviciile sanitare locale într-un comunicat.

Canicula record, care a afectat în această vară Rusia, în special regiunile ei de sud, unde temperatura a ajuns la plus 40°Celsius după două luni de ploi, a dus la înmulţirea ţânţarilor
, prin intermediul cărora este transmis virusul West Nile.

Serviciile sanitare ruse au semnalat în special ‘creşterea numărului de forme grave ale bolii’, care pot provoca encefalită şi au ordonat administraţiei Volgograd intensificarea activităţilor sanitare, în special pulverizarea de insecticide.

În Grecia, şapte persoane au murit după ce au fost infectate cu virusul West Nile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata