Serviciul de protecţie al lui Putin şi Medvedev, atacat de hackeri

Sistemul de mesagerie al Serviciului federal rus de protecţie (FSO), însărcinat cu asigurarea securităţii personalităţilor, în special a preşedintelui Dmitri Medvedev şi a premierului Vladimir Putin, a fost atacat de piraţi informatici, a indicat marţi, 24 august,  acest serviciu.

‘O tentativă de atac împotriva unei platforme de mesaje electronice a Serviciului a fost înregistrată la 23 august. O anchetă este în prezent în curs’, a indicat FSO într-un comunicat citat de Interfax.

Potrivit cotidianului economic Vedomosti, luni, timp de câteva ore, arhivele mesajelor FSO au fost accesibile pe internet. Piraţii informatici au publicat pe forumuri linkuri unde se puteau citi aceste documente.

FSO a minimalizat impactul acestui atac, declarând că platforma vizată ‘nu făcea parte din sistemul ce controlează funcţionarea organelor de stat’.

Serviciul federal de protecţie are în sarcină, între altele, controlul accesului în Piaţa Roşie din Moscova şi la Mausoleul Lenin. Dar principala sa sarcină este de a proteja primele persoane în stat.

Aleksandr Matrosov, expert al companiei de securitate informatică ESET, a explicat pentru Vedomosti că infracţiunea a putut să se producă întrucât programatorii sistemului informatic nu au blocat accesul exterior la această platformă şi pentru că nu au fost schimbate codurile de acces.

În iunie 2010, FSO a anunţat deschiderea unei licitaţii pentru un nou site web pentru o sumă de 5,76 milioane de ruble (148.200 euro).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata