Top 25 de plaje recomandate de Trip Advisor în 2015

20

Turiștii aflați în căutarea celui mai fin nisip din lume ar trebui să ajungă în acest an la plaja Baia do Sancho, din arhipelagul brazilian Fernando de Noronha, votată de către utilizatorii TripAdvisor cea mai frumoasă plajă din lume. Site-ul a realizat și publicat recent un top al celor mai spectaculoase 25 de plaje pentru 2015, dintre care doar trei sunt în Europa.

1. Baia do Sancho, arhipelagul Fernando de Noronha, Brazilia

„Avansând pe o potecă mică, nici nu îți imaginezi ce te așteaptă. Priveliștea cerească pare un miraj”, comenta entuziasmat un vizitator al site-ului TripAdvisor. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

2. Grace Bay (Insulele Turks și Caicos, teritoriu britanic de peste mări)

Pe locul al doilea în topul preferințelor utilizatorilor se află plaja Grace Bay, din insulele Turks și Caicos, un teritoriu britanic de peste mări din Marea Caraibelor, la sud-est de Bahamas.

Plaja beneficiază de o apă incredibil de limpede și de curată — cu sute sute de nuanțe de albastru și de verde — și de un nisip asemănător zahărului alb. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

3. Rabbit Beach, Lampedusa, Italia

Această plajă cu nume ciudat (Rabbit — iepure) este cunoscută pentru nisipul său auriu, apa extrem de clară și posibilitatea de a face snorkeling, datorită numărului mare de pești. Cea mai bună perioadă de vizitare: mai — septembrie.

4. Playa Paraiso Beach, Cayo Largo, Caraibe (Cuba)

O plajă care poate fi vizitată tot timpul anului, potrivită pentru cuplurile romantice, care se pot delecta cu o frumoasă plimbare pe țărm la apus. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

5. Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania

Turiștii se pot bucura de nisipul fin, de priveliștea spectaculoasă cu iahturi și o mare aparent fără sfârșit — la orizontul căreia se poate vedea insula Ibiza — dar și de standurile fancy de unde își pot face cumpărăturile. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

6. Anse Lazio, Insula Praslin, Seychelles

Este locul unde Ducele și Ducesa de Cambridge și-au petrecut luna de miere. Și este ușor de înțeles de ce: plajele de aici sunt considerate perfecte. La Anse Lazio apa este de albastrul cel mai pur. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

7. White Sand Beach, Boracay, Filipine

Apa este calmă și caldă, iar atmosfera extrem de relaxantă. „Probabil cea mai frumoasă plajă din Asia”, comenta un turist entuziasmat pe cunoscutul site specializat în călătorii.Cea mai bună perioadă pentru a vizita plaja: decembrie-mai

8. Flamenco Beach, Culebra, Caraibe (Puerto Rico)

O plajă superbă, unde se poate practica surfingul. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

9. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australia

O plajă sălbatică, unde nu se găsesc nici magazine, nici restaurante, ci doar simpla frumusețe a naturii, la cotele cele mai înalte. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

10. Elafonissi Beach, Elafonissi, Grecia

Turiștii se pot bucura de marea calmă, de culoare albastru deschis, și de nisipul roz. „Paradisiac”, comentează un utilizator TripAdvisor. Cea mai bună perioadă de vizitare: mai-octombrie

11. Camp’s Bay Beach, Camps Bay, Africa de Sud

O plajă pur și simplu „uluitoare”, înconjurată de munți, cel mai bine de vizitat în timpul iernii din Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata