Un doctor liberian a murit de Ebola, deşi a fost tratat cu medicamentul experimental ZMapp

Un medic liberian a murit de Ebola, deși a fost tratat cu medicamentul experimental ZMapp, a anunțat luni ziarul Front Page Africa, preluat de DPA.

Abraham Borbor a fost unul dintre cei trei medici care au primit ZMapp în Liberia. Bărbatul s-a infectat cu virusul atunci când trata pacienții cu Ebola de la Centrul Medical John F. Kennedy din capitala Monrovia.

Potrivit ministrului informațiilor, Lewis Brown, moartea lui Borbor, survenită duminică seara, a constituit un șoc. „Mergea ieri, iar medicii erau foarte optimiști că se va recupera complet”, a indicat oficialul.

Ceilalți doi medici, un nigerian și un ugandez, care lucrau în Liberia, sunt încă sub tratament, potrivit guvernului.

Doi americani, medicul Kent Brantly și misionara Nancy Writebol, care au contactat Ebola în Liberia, au fost externați săptămâna trecută dintr-un spital în Atlanta (Statele Unite), unde fuseseră tratați cu ZMapp.

Pe de altă parte, preotul spaniol Miguel Pajares a murit de Ebola într-un spital din Madrid după evacuarea din Liberia, în pofida faptului că îi fusese administrat medicamentul.

Boala, amintește DPA, se transmite prin contact cu sângele și fluidele corporale ale persoanelor infectate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata