Utimele noutăți în Europa: Italia întâmpină turiștii și ziua eliberării olandeze

Italia face un efort important pentru a atrage turiști, renunțând la cererea de carantină pentru vizitatori începând cu 15 mai. Premierul Mario Draghi a transmis un mesaj miniștrilor turismului G20 prin care spune că ”a sosit momentul să vă rezervați sărbătorile și vacanțele”. UE dorește ca certificatul său digital verde să funcționeze din iunie, dar dl Draghi dorește ca permisul italian să fie gata de la jumătatea lunii mai și pentru vizitatorii străini. Italia se deschide treptat, iar servirea mesei în restaurante va fi permisă de la 1 iunie.

Este ziua eliberării în Olanda, dar majoritatea festivităților au fost fie anulate, fie au loc online. Ceremonia națională de comemorare de aseară la Amsterdam a fost urmărită de 5,5 milioane de oameni și astăzi, cancelarul german Angela Merkel va vorbi cu studenții olandezi despre libertate, cu premierul Mark Rutte.

Autoritățile franceze din regiunea coastei de sud a Alpes-Maritimes au anulat o regulă care impune oamenilor să poarte masca în parcuri și în jurul plajelor și lacurilor. Purtarea unei măști este încă necesară pe stradă, iar la nivel național este obligatorie în aer liber.

Lucrătorii din sănătate din Kosovo vor începe să aibă vaccinul Pfizer-Biontech astăzi, după ce au refuzat în mare măsură să efectueze vaccinul Oxford-AstraZeneca. Cele mai recente cifre sugerează că doar 1% din populația Kosovo a fost vaccinată, iar aprovizionarea este foarte redusă.

Liga spaniolă de fotbal și autoritățile catalane urmează să investigheze un grătar ținut de Lionel Messi în Barcelona pentru colegii săi și partenerii lor, pentru a vedea dacă regulile Covid au fost încălcate. Barcelona este în prezent a doua în La Liga și în cursa pentru a o câștiga. Aveți voie să aveți doar șase persoane acasă, dar Barcelona insistă că toți se aflau în aceeași locație, așa că oficialii din domeniul sănătății vor decide dacă au fost încălcate regulile.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata