William Hague: „Nu este în interesul Rusiei să intervină militar” în Ucraina

Ministrul britanic de externe William Hague a apreciat duminică, 23 februarie, faptul că ‘nu ar fi în interesul Rusiei’ să intervină militar în Ucraina, adăugând că au loc ‘discuţii constante’ cu partea rusă, relatează AFP.

‘Voi vorbi mâine (luni) cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Suntem în discuţii constante cu Rusia şi este foarte important să menţinem’ acest dialog, ‘mai ales în cazul în care ar fi vorba de un ajutor economic’, a menţionat oficialul britanic, într-o declaraţie pentru postul BBC. ‘Economia ucraineană este într-o situaţie extrem de dificilă şi ucrainenii au nevoie disperată de un program economic pentru a evita o situaţie şi mai gravă. Este important ca Rusia să nu facă nimic pentru a aduce atingere acestui program economic’, a adăugat Hague.

Serghei Lavrov a denunţat sâmbătă atitudinea opoziţiei ucrainene după acordul încheiat în ajun cu preşedintele Viktor Ianukovici, care sâmbătă a fost destituit de facto, şi a avertizat asupra unei ameninţări la adresa suveranităţii Ucrainei.

Preşedintele parlamentului ucrainean Olexandr Turcinov va asigura preşedinţia interimară a Ucrainei în locul lui Viktor Ianukovici, potrivit unei rezoluţii votate duminică de către deputaţii de la Kiev. Tot duminică, Olexandr Turcinov le-a cerut deputaţilor ca până marţi să formeze o nouă majoritate şi un guvern de uniune naţională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata