Care sunt beneficiile care vin din hrănirea bebelușului cu formule de lapte praf pentru bebe

124

În prezent, există situații în care mămicile pot alege formula de lapte sau lapte praf pentru bebe, hrănirea bebelușului cu lapte praf nefiind de cele mai multe ori, o opțiune personală a mămicilor, ci o consecință a unor cauze medicale. Pentru situațiile în care mămicilor le lipsește lactația, suferă intervenții chirurgicale, sunt constrânse financiar să lucreze ori suferă de afecțiuni, care pot interfera cu laptele matern și pot afecta bebelușul, medicii vor recomanda hrănirea acestuia cu formule de lapte praf pentru bebe.

Pentru a-i asigura copilului tău, nutrienții și vitaminele necesare pentru a crește mare și sănătos, cel mai simplu și sigur mod, este să ceri sfatul pediatrului cu privire la cea mai bună formulă de lapte pentru el. Medicul pediatru va alege în funcție de criterii obiective, o formulă adaptată nevoilor lui nutriționale, dar și stării de sănătate pe care o are.

În afara faptului indiscutabil că laptele matern este cea mai naturală și benefică hrană a unui bebeluș, având toți nutrienții și vitaminele necesare, există multe beneficii care vin din hrănirea bebelușului cu formule de lapte praf pentru bebe.

-Este măsurabil

Laptele praf este soluția pentru cazurile în care bebelușii au anumite afecțiuni medicale care cer monitorizarea exactă a cantității de lapte consumată. Spre deosebire de cel matern acest lapte praf pentru bebe poate fi măsurat cu precizie atunci când este administrat.

-Este o sursă de nutrienți esențiali

Majoritatea formulelor de lapte praf pentru bebe au un conținut ridicat de calciu, fier și vitamine, nutrienți care în laptele matern se bazează pe aportul alimentar al mamei. Vitaminele A, D, E, K, dar şi complexul de vitamine B, îi vor asigura bebelușului un sistem imunitar puternic. Prin consumul de lapte praf bogat în nutrienți anemia bebelușului este diminuată, iar dependența mamei de dieta ei este eliminată. Pentru o alimentație corectă și sănătoasă a copilului achiziționează lapte praf, una din cele mai potrivite formule pentru copii.

-Perioada de hrănire

Din punct de vedere comparabil, deoarece laptele formulă are mai mulți nutrienți, este mai dificil de digerat, iar copilul se va simți plin pentru o perioadă mai lungă și va simți nevoia de mâncare mai rar decât cei alăptați. Ca urmare, mamele vor avea o perioadă mai mare între timpii de hrănire, deoarece frecvența hrănirilor este mai mică.

-Facilitează hrănirea

În aceste vremuri, alăptarea unui bebeluș poate fi o provocare pentru unele mămici, mai ales atunci când călătoresc. În astfel de circumstanțe, un lapte praf pentru bebe apare ca o metodă simplă și practică de hrănire a sugarilor. Acesta scutește femeile de pompare și conservarea laptelui matern pentru situații neașteptate sau momente în care acestea sunt în imposibilitatea de a-și hrăni sugarii.

-Facilitează înțărcarea

Mai târziu, sugarii care primesc formula în plus față de laptele matern în primele luni se pot înțărca cu ușurință din laptele matern. Cu toate acestea, supravegherea unui expert în domeniul sănătății este necesară pentru acest lucru.

-Comoditate

În viaţa de zi cu zi, o hrănire cu lapte praf pentru bebe nu este numai ușoară dar permite mamelor să fie mai flexibile cu programul lor. Atâta vreme cât biberonul este pregătit, cel mic poate fi hrănit oriunde, de către oricine și mai ales de partenerul de viață. Mai mult, prin această metodă de hrănire, cel mic poate stabili legături emoționale și cu ceilalți membri ai familiei care participă la hrănirea lor. Pe de altă parte, folosind lapte praf pentru bebe mamele nu mai trebuie să fie atente cu aportul alimentar și pot urma și tratamente medicale diverse.

-Previne transmiterea bolilor

În afara eliberării de limite în ceea ce privește aportul alimentar, mamele care aleg să-și hrănească bebelușii cu formule de lapte praf pentru bebe, nu mai au griji că alimentația lor ar putea afecta sănătatea micuților. Mai mult, atunci când mama este bolnavă nu mai există posibilitatea transmiterii bolii prin alăptare.

-Gust plăcut

Formulele de lapte praf au un gust plăcut, asemănător laptelui matern și vor fi acceptate și asimilate ușor de către bebeluși.

-Diversitatea formulelor

Diversitatea de formule și producători de lapte praf care sunt disponibile pe piața produselor destinate bebelușilor face ca alegerea unei formule care să se potrivească nevoilor și gusturilor bebelușului să fie una mai ușoară. Există foarte multe formule de lapte praf, unele sunt îmbogățite cu vitamine și nutrienți, unele conțin mai mult fier pentru tratarea anemiei, unele conțin probiotice pentru tratarea diareei și ameliorarea colicilor, iar altele sunt anti-reflux gastroesofagian. Nu trebuie uitate formulele specializate destinate bebelușilor care au o greutate foarte mică la naștere, cu un conținut special de substanțe nutritive, dar și formulele organice care au în compoziție aceleași ingrediente de bază, dar sunt făcute, în schimb din lapte provenit de la animale, cărora nu le-au fost administrate niciodată antibiotice. În plus, există o gamă largă de formule de lapte praf pentru bebe hipoalergenice pentru a atenua și trata alergiile alimentare pentru sugari.

În concluzie, formula de lapte praf pentru bebe este alegerea perfectă pentru a te asigura ca bebelușul tău primește tot ce îi trebuie pentru a crește și a se dezvolta fericit și sănătos. Există multe branduri în zilele noastre, care produc formule de lapte pentru copii, printre care este formula de lapte praf, cu formule de bază și speciale, concepute pentru nutriția bebelușilor în primii ani de viață.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online