Italia dezvăluie un nou design de podea de înaltă tehnologie pentru zona Colosseum

18

Vechiul Colosseum Roman va avea din nou un etaj datorită unui nou proiect hi-tech anunțat de ministerul culturii.

„Este un proiect extraordinar”, a declarat ministrul Culturii, Dario Franceschini, detaliind planurile de a crea un etaj flexibil pentru a oferi turiștilor o idee mai clară despre cum ar fi arat arena când gladiatorii au luptat până la moarte, acolo.

„Vei putea să mergi pe el și să mergi în centrul Colosseumului, văzându-l în același mod ca și vizitatorii până la sfârșitul secolului al XIX-lea”, a spus Franceschini.

Ultimul etaj a fost eliminat de arheologi pentru a vedea mai bine labirintul camerelor și coridoarelor care se aflau sub arenă. Nu a fost niciodată complet înlocuit.
O firmă de inginerie italiană, Milan Ingegneria, a câștigat contractul de 18,5 milioane de euro (22,2 milioane de dolari) pentru proiectarea noii pardosele și s-a angajat să finalizeze proiectul până în 2023.

Platforma din lemn va fi alcătuită din sute de lamele care pot fi rotite pentru a aduce lumină naturală în camerele subterane care odinioară adăposteau gladiatori și animale, înainte de lupta lor mortală din arenă.

Colosseumul este cea mai populară atracție turistică din Italia, atrăgând aproximativ 7,6 milioane de vizitatori în 2019, înainte de lovirea coronavirusului.

Construită acum 2.000 de ani, arena de piatră a fost cel mai mare amfiteatru din imperiul roman. Obișnuia să aibă până la 70.000 de locuri și găzduia lupte de gladiatori, execuții și vânătoare de animale. De asemenea, ar putea fi umplut cu apă pentru a relua bătăliile maritime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata