Birou in stil retro: 5 idei de amenajare

Paleta de mobilier vintage antică și modernă aduce idei încântătoare pentru designul biroului la domiciliu în stil retro. Mobilierul pentru birou, accesoriile de decor, decorațiunile pentru pereți și corpurile de iluminat în stil vintage pot fi amestecate cu idei moderne de design interior, umplându-ți biroul de acasă cu o atmosferă romantică.

Fiecare piesă de mobilier antic și accesoriu de decor își poate găsi locul perfect în casa ta, adăugând șic și farmec designului biroului de acasă în stil retro. Mobilierul vintage unic în stil retro, decorațiunile vechi de perete și corpurile de iluminat adaugă accente superbe designului biroului la domiciliu, aducând stilul vintage modern în casa ta.

  • Mobilier vintage unic și accesorii de decor pentru biroul de acasă

Accesoriile de decor și decorațiunile pentru pereți, stâlpii și picturile completează mobilierul și aspectul designului biroului de acasă în retro. Corpurile de iluminat, covoarele și perdelele în stil vintage cresc doar efectul.

Un birou în culoarea albă sau culoarea lemnului neutru cu o bibliotecă simplă albă sau rafturi negre sunt tot ce ai nevoie pentru a crea un design simplu și funcțional pentru biroul de acasă.

Poți avea o masă mare de scris în centrul camerei tale sau un birou cu mai multe sertare lângă fereastră sau în colțul camerei. Rafturile de perete și bibliotecile asigură depozitarea și fac designul biroului tău acasă confortabil și eficient.

Un birou în stil clasic în culori albe, negre sau din lemn de culoare închisă naturală, cu o lampă de masă drăguță în stil retro arată superb și elegant.

Piesele clasice de la mijlocul secolului trecut se găsesc adesea la târgurile de antichități și la magazinele second-hand, dar dacă bugetul tău este limitat poți căuta mobilier din lemn cald și accesorii ușoare.

  • Folosește o culoare rece contrastantă

Tonurile calde de lemn, cu un contrast mai rece, ca oul de rață semiobscur pe pereți, scoate în evidență adâncimea și frumusețea piesei de mobilier din lemn natural. Păstrează lemnul simplu fără să amesteci accesorii în finisaje.

  • Amestecă tonuri de lemn

Când folosești lemn nu-ți face griji cu privire la nuanțele potrivite – amestecarea acestuia conferă o senzație relaxată. Urmărește să păstrezi principalele piese de mobilier în același ton mediu, apoi accesorizează-le cu toate nuanțele de la deschis la închis, folosindu-le ca nuanțe de accent.

  • Fă biroul tău „vedeta” 

Dacă ai spațiu suficient, poziționează  biroul în mijlocul încăperii și definește zona cu un covor cu modele geometrice. Un birou simplificat, cu rafturi și sertare încorporate, este o alegere practică și elegantă.

  • Adăugă spațiu de stocare elegant

Poți adăuga rafturi cu marginile rotunjite și liniile curate care caracterizează stilul anilor 1950. O  lampă suspendată, atârnată în jos deasupra biroului, îți va lumina zona de lucru și îți va atrage atenția.

Birourile din lemn, mesele de scris, fotoliile în stil retro, de cea mai buna calitate, mobilierul de depozitare și decorațiunile pentru pereți sunt elemente principale ale designului biroului de acasă în stil retro. Lămpile de masă, corpurile de iluminat de podea și tavan în stil retro dau o notă finală designului interior modern și fac designul biroului tău confortabil, frumos și funcțional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata