Cum alegi cel mai confortabil topper pentru patul tău

15

Calitatea somnului din timpul nopții se reflectă 100% în comportamentul, dispoziția și energia noastră de a doua zi. Însă, pe termen lung, modul în care ne odihnim are un puternic impact asupra sănătății organismului. Alături de saltea, pernă și pilotă, topperul creează mediul perfect de care avem nevoie pentru o viață confortabilă. Deși mulți oameni nu acordă importanța cuvenită locului de somn, este indicat să investești în confortul tău. Iar un topper favorizează poziția corectă a corpului, te poate ajuta să dormi mai bine, crește durata de viață a saltelei și contribuie la prevenirea cu succes a durerilor lombare și cervicale. Dacă ești copleșit de numeroasele modele existente pe piață și nu știi cum să alegi cel mai bun produs, avem pentru tine câteva sfaturi care îți vor fi de folos să găsești topperul potrivit.

Verifică grosimea și densitatea produsului

Unele dintre caracteristicile esențiale ale topperelor vizează grosimea și densitatea. În general, saltelele adiționale au o înălțime ce variază între 2-10 cm, ceea ce înseamnă că poți alege atât modele discrete, foarte subțiri, cât și produse mai groase care au capacitatea de a modifica semnificativ calitatea somnului. Dacă intenționezi să alegi toppere confortabile de la Mezoni ai în vedere faptul că produsele medii măsoară între 2-7 cm. Dacă salteaua pe care dormi este deja înaltă, atunci un topper gros va face ca patul să se simtă și mai înalt, lucru ce poate îngreuna așezarea și ridicarea. Pe de altă parte, modelele prea subțiri, de până în 5 cm grosime, sunt recomandate copiilor și adolescenților în special și nu pot regla fermitatea saltelei pentru adulți, așa cum o fac topperele mai groase.

În ceea ce privește densitatea, cele mai populare produse au 65-85 kg/mc și sunt puțin dure. Modelele care depășesc 85 kg/mc sunt potrivite pentru cei care întâmpină diferite probleme la nivelul coloanei sau articulațiilor.

Ia în considerare proprietățile de răcire

La fel ca și saltelele, topperele au tendința de a reține căldura corporală, iar asta înseamnă că te poți simți oarecum încălzit atunci când te odihnești. Produsele din spumă poliuretanică și spumă cu memorie absorb mai multă căldură decât materialele naturale, cum ar fi puful, penele sau lâna. Circulația aerului este și ea utilă când vorbim de proprietățile de răcire ale topperului. De regulă, materialele naturale au rolul de a permite aerului să circule, lucru care previne încălzirea excesivă a corpului. Practic, latexul, lâna, bumbacul, penele și puful de rață oferă răcoare vara și căldură în anotimpul rece. În schimb, poliesterul, poliuretanul, latexul sintetic, dacă nu dispun de o tehnologie care să asigure echilibrul termic, pot crea disconfort.

Ai în vedere poziția în care dormi

Obișnuiești să dormi pe o parte? Atunci ai nevoie de un topper confortabil,  care îți poate amortiza umerii și șoldurile pentru alinierea coloanei vertebrale și diminuarea punctelor de presiune. În cazul în care te odihnești pe spate, îți trebuie un topper mai ferm și mai echilibrat pentru o susținere uniformă a corpului. Dacă te numeri printre cei care dorm pe burtă, atunci e necesar să alegi o saltea adițională care să-ți ofere o întărire suplimentară între umeri și șolduri, pentru a preveni scufundarea prea adâncă în topper.

Ține cont de materialul din care este realizat

Anumite materiale utilizate pentru confecționarea topperelor sunt asociate cu o durată mai lungă de viață. Pot fi incluse aici spuma cu memorie de o densitate mai mare, lâna, latexul ventilat și puful de calitate premium. Mai departe, și husa saltelei trebuie să fie fabricată dintr-un material foarte bun, care îi oferă valoare topperului pe termen lung. Materialul din care este realizat produsul reflectă totodată și confortul pe care ți-l va oferi în timpul odihnei. Poți alege toppere din spumă cu memorie, latex, spumă poliuretanică, holofiber, pene și puf, fiecare cu caracteristicile sale specifice.

 

Cu toate că sunt persoane care îl consideră doar un moft, în realitate topperul este o achiziție demnă de luat în calcul pentru creșterea confortului. Acesta poate fi utilizat peste o saltea mai puțin comodă, contribuie la ameliorarea durerilor, reduce transmiterea mișcărilor partenerului și te ajută să dormi mai bine, în fiecare noapte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata