Cum să devii mai răbdător: 5 strategii sigure

Se spune că răbdarea are o limită, însă în cazul multora dintre noi, această limită este foarte jos. Pentru cei în cauză, asta constituie de cele mai multe ori un dezavantaj, pentru că o altă vorbă înțeleaptă spune că „răbdarea este o virtute”. Din fericire, există o serie de metode prin care poți ridica foarte sus acea limită a răbdării, iar dacă vrei sa afli mai multe în acest sens, îți recomandăm să parcurgi rândurile de mai jos. Desigur, cu atenție și răbdare…

 

Acceptă că ai o problemă  

Pentru a deveni o persoană mai răbdătoare, trebuie mai întâi să accepți faptul că răbdarea nu se numără printre calitățile tale. Chiar dacă tu nu realizezi la început, atunci când tot mai mulți apropiați încep să îți atragă atenția că ești din ce în ce mai impulsiv și irascibil, trebuie să începi să te gândești ce trebuie să faci ca să îndrepți lucrurile.

Un prim pas ar fi să ții un mic jurnal cu momentele în care îți ieși din fire, apoi să analizezi frecvența acestora. Încearcă apoi să rărești cât mai mult aceste momente și să ai cât mai puține notițe în jurnal.

 

Identifică factorii declanșatori

O altă metodă pentru a deveni o persoană mai calmă și mai răbdătoare, este și eliminarea factorilor care îți declanșează acele stări de iritare. Toți avem lucruri care ne enervează, iar secretul este să învățăm să le acceptăm și să trecem mai indiferenți peste ele.

Fie că nu îți place când cineva întârzie 5 minute, fie că îți ocupă locul de parcare, nu mai lua lucrurile așa în tragic și privește mai detașat orice situație care te irită. Astfel, în scurt timp vei ajunge să treci cu vederea lucruri care aproape te scoteau din minți.

 

Scapă de stres

De cele mai multe ori, stresul este unul dintre motivele principale din cauza căruia ne pierdem răbdarea foarte ușor. Din păcate, stilul de viață modern ne expune zilnic unui anumit grad de stres, de aceea trebuie să știm cum să-l gestionăm. La sfârșitul fiecărei zile acordă-ți timp numai pentru tine, dedicându-l unei activități recreative. Citește Robert Kiyosaki, uite-te la un film sau ieși în parc să faci puțină mișcare, iar astfel te vei elibera de stresul acumulat peste zi.

 

Nu te grăbi

Paradoxal, pentru a deveni o persoană mai răbdătoare, trebuie să ai răbdare, pentru că o astfel de schimbare nu se produce cât ai bate din palme. Dată fiind natura problemei tale, e posibil să îți dorești să devii peste noapte mai calm și mai răbdător. Nu trebuie să te enervezi când vei constata că acest lucru nu este posibil, iar acesta ar fi un prim pas către reabilitarea ta. Încearcă să-ți controlezi temperamentul și concentrează-te mai întâi pe factorii care te irită mai puțin. După ce i-ai eliminat și vezi că nu mai au nicio influență negativă asupra ta, treci la următorii factori declanșatori, până când vei reuși să-i elimini pe toți.

 

Respiră adânc și numără până la 10

Când simți că începi să-ți pierzi cumpătul, concentrează-te asupra respirației trăgând de mai multe ori adânc aer în piept și expirând ușor. În acest timp, numără rar până la 10, continuând să respiri adânc, iar  acest exercițiu simplu îți va reduce întotdeauna nivelul de iritare.

Cele două metode merg și separat, în primul caz fiind recomandate trei reprize de inspirat adânc și expirat lent. Totuși, pentru mai multă eficiență îți recomandăm să le folosești combinat.

 

În speranța că ai avut măcar răbdare să parcurgi până la sfârșit acest material, îți garantăm că vei constata în cel mai scurt timp o schimbare în bine, dacă vei pune în aplicare toate aceste sfaturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata