Beneficiile uleiului de peste pentru sanatate

Stiai ca uleiul de peste este cel mai bun pentru sanatatea ta, mai ales pentru cea cerebrala? Si pe langa faptul ca poate preveni bolile degenerative poate ameliora si unele probleme legate de depresie sau de stres?

Uleiul de peste este o varietate de ulei foarte populara datorita nivelului sau ridicat de acizi grasi esentiali, mai ales omega 3. Au beneficii minunate pentru inima, creier, dar si pentru intreaga stare de sanatate, in general.

De ce ar trebui deci sa consumi mai ulei de peste zilnic?

Acest aliment de origine animala este mai mult decat nutritiv deoarece vine cu o doza minunata de acizi pozitivi, foarte binefacatori pentru sanatate. Poti consuma uleiul sub forma de capsule dar poti consuma si mai mult peste, mai ales ton, macrou, sardine sau hering.

Care sunt beneficiile uleiului de peste de care ar trebui sa profiti numaidecat?

Uleiul de peste te ajuta sa te tii departe de alergiile sezoniere. Datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii, uleiul de peste poate preveni inflamatiile sinusurilor. Poate stimula si sistemul imunitar si te ajuta sa faci fata elementelor patogene care provoaca alergii mai ales la schimbarile de anotimp.

Uleiul de peste are grija de sanatatea cardiovasculara. Acizii grasi pot sa reduca nivelul de lipide din sange. Deci uleiul de peste este cel mai bun pentru persoanele care se confrunta cu un nivel foarte ridicat de colesterol. Astfel ca reduce si riscurile de a suferi de boli cardiovasculare deoarece poate regla ritmul cardiac si poate destupa arterele.

Uleiul de peste poate favoriza sanatatea cerebrala. Unele maladii neurodegenerative precum Alzheimerul, dementa sau maladia Parkinson, afecteaza numeroase persoane din lumea intreaga. Dar consumul regulat de ulei de peste poate echilibra functiile dopaminei si ale serotoninei, doi hormoni care pot avea grija de mecanismele creierului.

Uleiul de peste poate preveni depresia si anxietatea. O buna doza de acizi grasi esentiali omega 3 va ameliora starea creierului si este excelenta in caz de stres cronic, de insomnii sau de anxietate.

Uleiul de pestepoate preveni cancerul. Aceasta actiune se datoreaza acizilor grasi polinesaturati care nu lasa celulele maligne sa se dezvolte.in plus, pot ajuta la eliminarea mai usoara a toxinelor din ficat sau din rinichi.

 

Sursa foto: sanatatesistaredebine.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata