Stiluri de yoga şi inovaţii în domeniu făcute în ultimele decenii

Diverse stiluri de yoga, tradiționale sau rezultând din combinații și fuziuni făcute în ultimele decenii, au devenit populare în lume cu contribuția unor „guru” moderni, scrie agenția DPA de Ziua Internațională a Yoga.

Dintre aceste stiluri, agenția germană de știri amintește:

Iyengar yoga: Acest stil promovat de celebrul guru BKS Iyengar combină controlul respirației cu cel al posturii. Unele ‘asanas’ sau posturi sunt efectuate cu elemente de recuzită cum sunt cablurile și scaunele.

Sivananda și școala Bihar: Acest stil popular are școli în întreaga Indie și în alte 21 de țări. Sivananda combină ‘pranayama’ sau exercițiile de respirație cu ‘asanas’ pentru flexibilitate și rezistență.

Ashtanga yoga: Acest stil sincronizează respirația cu opt poziții și își propune să detoxifice organele și să întăreacă musculatura.

Integral Yoga: Promovată inițial de gânditorul Aurobindo, ‘Integral yoga’ pune accent mai mult pe meditația pentru pacea interioară decât pe ‘asanas’.

Agenția DPA mai menționează că în utimele decenii au avut loc în acest domeniu mai multe variații inovatoare sau forme de fuziune:

Aqua yoga: Posturile yoga sunt practicate sub apă și se consideră că acestea sunt mai potrivite pentru femeile gravide și persoanele cu handicap.

Hot yoga: ‘Asanas’ sunt realizate în condiții de căldură și umiditate pentru a crește flexibilitatea corpului.

Acro yoga: Aceasta este o fuziune între yoga și acrobație, dans și muzică.

Aerial yoga: De asemenea, cunoscută sub numele de ‘yoga anti-gravitație’ aceasta este o combinație de yoga, gimnastica și acrobațiile care sunt efectuate în timp ce practicantul de yoga se află la trei picioare deasupra solului, într-un aparat asemănător unui hamac.

Koga: Este o combinație de kick-boxing și yoga, mai menționează DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
0 comentarii
  1. Miva Solutions spune

    Tare mi-e că orice stretching acum se botează „yoga”…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata