Sir Keir Starmer promite că laburiștii vor pune NHS “pe picioare”

14

Liderul laburist Sir Keir Starmer va prezenta luni planurile de a pune NHS “din nou pe picioare” dacă partidul său va câștiga următoarele alegeri generale, promițând să reducă timpii de așteptare și să reducă decesele cauzate de cancer, boli de inimă și sinucidere.

Într-un discurs, Starmer va susține că viitorul NHS va fi “pe linie” la alegeri, care este așteptat anul viitor, și va avertiza că serviciul de sănătate nu este sustenabil dacă nu se fac “schimbări serioase, profunde și pe termen lung”.

Starmer se va angaja să îndeplinească obiectivele NHS privind cancerul NHS, asigurându-se că pacienții sunt văzuți la timp și diagnosticați la timp. El va promite, de asemenea, să reducă decesele cauzate de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale cu 25% în 10 ani, să reducă timpii de așteptare A & E și să se asigure că decesele cauzate de sinucidere sunt în scădere în cinci ani.

Cu sondajele de opinie care dau în prezent partidului său un avans de două cifre, Starmer va spune: “Următorul guvern laburist va oferi un NHS care este acolo când aveți nevoie de el … vom pune NHS din nou pe picioare “.

Serviciul de sănătate este o preocupare majoră pentru alegători, după luni de acțiuni industriale și lipsă de personal. Primul ministru Rishi Sunak’s a făcut reducerea timpilor de așteptare NHS unul dintre cele cinci promisiuni ca lider.

Potrivit YouGov, 45% dintre cei chestionați consideră că sănătatea este cea mai importantă problemă cu care se confruntă țara, a doua după gestionarea economiei.

Starea serviciilor de sănătate a dominat, de asemenea, recentele alegeri locale din luna mai, în urma cărora conservatorii au pierdut aproximativ 1.000 de locuri în consiliile din Anglia.

Financial Times a relatat în weekend că profesioniștii din domeniul medical, inclusiv Colegiul Regal al Radiologilor, au scris secretarului de stat pentru sănătate Steve Barclay, avertizând că șansele de supraviețuire ale pacienților cu cancer scad din cauza întârzierilor de tratament în Anglia din cauza lipsei de personal.

Scrisoarea a avertizat că nivelurile de personal au forțat multe departamente spitalicești să ia “decizii dificile dacă să refuze accesul la tratamentele aprobate sau să prioritizeze ce pacienți pot primi tratament într-un timp sigur în detrimentul altora”.

Timpii lungi de așteptare pentru pacienții cu cancer au devenit acum “din păcate o rutină”, a adăugat scrisoarea, menționând că pentru fiecare lună de întârziere riscul de deces crește cu aproximativ 10 la sută.

În general, lista de așteptare pentru toate tratamentele spitalicești din Anglia a ajuns la un nivel record de 7,3 milioane la sfârșitul lunii martie, potrivit datelor oficiale publicate în această lună, cu aproape 360.000 de persoane care așteaptă mai mult de un an și puțin sub 11.000 care așteaptă mai mult de 18 luni.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online