Disney elimină divizia de metaverse în cadrul unei epurări de reducere a costurilor

33

Din datele unui raport, reiese că Metaversul este printre primele victime ale epurării de reducere a costurilor de către Walt Disney Co.

Regatul Magic își închide unitatea de povestiri de nouă generație și experiențe de consum, mica divizie care dezvolta strategii metaverse, ca parte a unui plan de reducere a 7.000 de locuri de muncă, potrivit unui raport Wall Street Journal de marți.

Disney
DIS,
-0.31%
a angajat 50 de persoane în cadrul diviziei, care a fost desemnată să spună povești interactive în noi formate tehnologice folosind biblioteca extinsă de proprietate intelectuală a Disney.

Disney nu a avut niciun comentariu oficial, dar o persoană familiarizată cu strategia companiei, care nu este autorizată să vorbească public pe această temă, a confirmat raportul.

Fostul director executiv al Disney, Bob Chapek, care a fost destituit în noiembrie, a descris metaversul ca fiind “următoarea mare frontieră de povestire” și a ajutat la crearea diviziei metavers la începutul anului 2022. Succesorul lui Chapek, Bob Iger, a fost la fel de efervescent cu privire la metavers. Anul trecut, Iger s-a alăturat consiliului de administrație al startup-ului Genies Inc. care vinde instrumente care le permit utilizatorilor să proiecteze avataruri online pentru a fi utilizate în metavers.

Cu toate acestea, programul de austeritate al Disney, care va tăia 5,5 miliarde de dolari în costuri ca parte a unui plan de restructurare, nu a avut loc pentru afaceri neesențiale precum metaversul.

Înainte ca inteligența artificială să devină tehnologia du jour pentru multe companii, metaversul crea cea mai mare agitație. Dar conceptul mult-hyped care îmbină lumea digitală și cea fizică a avut până acum performanțe insuficiente și pare la câțiva ani distanță de o utilizare pe scară largă, în ciuda eforturilor depuse de Meta Platforms Inc., compania mamă a Facebook.
META,
-1.60%
și a altora. În această lună, Meta a redus prețul căștilor sale de realitate mixtă Oculus, pe fondul unor critici dureroase privind faptul că a irosit miliarde de dolari pentru a-și dezvolta propriul metavers.

Apple Inc.
AAPL,
-0.96%
este de așteptat să își prezinte propriul set de căști în iunie, într-o mișcare care ar putea da startul unei piețe mediocre. Se estimează că anul trecut au fost livrate 8,8 milioane de căști de realitate augmentată și virtuală, o scădere de 21% față de 2021, potrivit unui raport IDC de săptămâna trecută. Firma de cercetare de piață prognozase cu câteva luni înainte vânzări anuale de aproximativ 9,7 milioane de unități.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online