Acțiunile europene cresc, iar cele asiatice sunt susținute de planul de divizare a Alibaba

18

Acțiunile europene au crescut miercuri, în timp ce acțiunile din Asia au fost susținute de planurile gigantului chinez de comerț electronic Alibaba de a se diviza în șase unități de afaceri după ani de presiuni din partea autorităților de reglementare naționale.

Indicele Stoxx 600 din Europa la nivel regional a adăugat 0.6 la sută în tranzacțiile timpurii, iar acțiunile UBS au crescut cu 2 la sută după ce banca a declarat că îl va readuce pe Sergio Ermotti ca director executiv pentru a conduce preluarea Credit Suisse. Indicele european Stoxx 600 Banks a câștigat 1%.

FTSE 100 din Londra, între timp, a crescut cu 0.4 la sută înainte de cel mai recent indice al prețurilor magazinelor de la British Retail Consortium și de datele de aprobare a creditelor ipotecare din februarie de la Oficiul Național de Statistică.

În Asia, acțiunile Alibaba listate la Hong Kong au crescut cu peste 12%, după câștiguri similare pe Wall Street cu o zi înainte, în timp ce indicele Hang Seng Tech, care urmărește cele mai mari companii de tehnologie listate în oraș, a urcat cu 1,8%. Indicele CSI 300 din China a crescut cu 0,2 procente.

Mișcările din Asia au avut loc după ce Alibaba a anunțat marți un plan de restructurare radicală, care ar urma să vadă compania separată în grupuri de afaceri dedicate cloud computing-ului, comerțului electronic, serviciilor locale, logisticii, comerțului digital și mass-media. Aflate de mult timp sub presiunea autorităților de reglementare naționale, acțiunile Alibaba au scăzut cu aproape 70% de la vârful atins în octombrie 2020.

În SUA, contractele futures care urmăresc S&P 500 de pe Wall Street și Nasdaq 100, puternic tehnologic, au adăugat 0,7 la sută și, respectiv, 0,8 la sută înainte de deschiderea New York-ului.

S&P 500 a scăzut cu 0,2 la sută în sesiunea precedentă, pentru prima scădere în trei zile, trasă în jos de giganții tehnologici, inclusiv Alphabet și Apple. Acțiunile bancare au fost stabile, sugerând că nervozitatea investitorilor în urma tulburărilor de la Silicon Valley Bank, Signature și First Republic din această lună ar putea începe să se atenueze.

Traderii s-au bucurat de lipsa de volatilitate. “Nu este evident de ce piața este mai puțin biciuitoare în această săptămână”, a declarat Mike Zigmont, șef de tranzacționare și cercetare la Harvest Volatility. “Calmarea comunității de investitori este cu siguranță binevenită, dar se simte, de asemenea, tranzitorie.”

Piețele de obligațiuni au fost, de asemenea, calme, randamentul Trezoreriei SUA pe doi ani fiind stabil la 4,06%, iar randamentul Trezoreriei pe 10 ani a scăzut marginal la 3,56%. Randamentele scad atunci când prețurile cresc. Dolarul a avansat cu 0,2 la sută față de un coș de alte șase monede.

Într-o zi de altfel liniștită pentru publicarea datelor economice, investitorii sunt așteptați să se concentreze pe cifrele privind vânzările de case în așteptare din SUA, care sunt prognozate să fi scăzut cu 2,3% în februarie față de ianuarie, potrivit economiștilor chestionați de Refinitiv.

Prețurile petrolului au continuat să crească. Țițeiul Brent a crescut cu 0,7 la sută la 79,17 dolari pe baril, de la aproximativ 73 dolari pe baril în urmă cu două săptămâni.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online