Maximaliștii Bitcoin resping pretențiile de atac DoS, spun că rețeaua nu este atacată

20

Zvonurile și speculațiile despre posibile atacuri asupra activelor digitale sunt comune în lumea Bitcoin și crypto, iar îngrijorările au apărut recent cu privire la un potențial atac de tip Denial of Service (DoS) asupra Bitcoin.

Cu toate acestea, maxi-urile BTC au venit acum pentru a atenua aceste temeri și pentru a asigura comunitatea că Bitcoin nu este atacat. Unii au subliniat că cererea mare ar putea fi crescute taxele de tranzacție BTC.

BTC Maxis calmează teama de atacul Bitcoin DoS

Un atac DoS este un tip de atac cibernetic care perturbă funcționarea normală a unui site web sau a unei rețele. În cazul BTC, acest lucru ar putea cauza încetinirea rețelei sau chiar blocarea, ceea ce face dificilă tranzacțiile utilizatorilor. Cu toate acestea, BTC maxi au subliniat că rețeaua este concepută pentru a rezista la astfel de atacuri.

Lectură similară: Bitcoin Taproot conduce tranzacții către ATH – Ce înseamnă asta pentru investitori

În special, preocupările legate de un atac DoS asupra rețelei jetonului au apărut după o creștere bruscă a taxelor de tranzacție și a tranzacțiilor neverificate.

Potrivit BitInfoCharts, taxele de tranzacție BTC au ajuns la 0,00063 BTC sau 19,20 USD. La acel moment, Trevor.BTC nota într-un tweet că taxele de tranzacție ale Bitcoin au depășit recompensa de subvenție în bloc. El a mai menționat că este prima dată când acest incident are loc din 2017.

Există aproximativ 6,25 BTC subvenții în bloc în procesul de exploatare de dovadă a lucrului Bitcoin, care de obicei se înjumătățește la fiecare patru ani. De obicei, o creștere a cererii pentru spațiul bloc ar putea crește această cifră și ar putea crește taxele de tranzacție înregistrate în rețea.

Între timp, Mempool Space a dezvăluit că activitatea încetinește treptat, aducând taxele sub recompensa blocului. Odată cu activitatea actuală, taxele pot reveni la 4,51 BTC pentru fiecare bloc procesat, anulând speculația unui atac DoS.

Activități în cadrul rețelei Bitcoin

Au existat încercări de a perturba rețeaua în trecut și de fiecare dată BTC a ieșit mai puternic. Un analist și-a exprimat încrederea în capacitatea BTC de a face față oricăror provocări care ar putea apărea în cale. El crede că Bitcoin nu este atacat, că este mai degrabă un caz de cerere.

Binance a suspendat chiar și tranzacțiile BTC pe 8 mai din cauza volumului mare de tranzacții în așteptare. Bursa a suspendat acum tranzacțiile BTC de două ori în ultimele 12 ore.

Între timp, unii cred că creșterea activității în cadrul rețelei Bitcoin și cererea de blocare a spațiului poate fi determinată de inscripțiile Ordinals crescute.

BTC se încadrează în graficul l BTCUSDT pe Tradingview.com

Prețul BTC este acum la aproximativ 27.839 USD, cu o scădere a prețului pe 24 de ore de 3,02%. Cu toate acestea, volumul său de tranzacționare în aceeași perioadă a crescut, câștigând peste 19,51%, deoarece deține peste 15 miliarde de dolari.

Imagine prezentată de pe Pixabay și diagramă de la Tradingview

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online