Tot ce trebuie să știi despre steakhouse

69

Probabil ai auzit sintagma steakhouse, dar pentru că nu ești un bun cunoscător al limbii engleze, te-ai întrebat la ce se referă. Ei bine, se pare că a devenit o modă să alegi un restaurant steakhouse în care să îți răsfeți simțurile dacă ești un iubitor al unuia dintre cele mai des întâlnite alimente care sunt consumate zilnic de oameni: carnea. Conceptul vine din SUA și este răspândit astăzi în întreaga lume, iar un restaurant cu și despre fripturi nu poate fi decât un adevărat succes. Iată, așadar, ce reprezintă acest concept, de unde vine denumirea și de ce a devenit la modă un astfel de restaurant, dar și de ce îl poți alege atunci când dorești să te răsfeți la o ieșire în oraș.

Conceptul steakhouse

Restaurantele cu un astfel de specific au devenit extrem de populare în rândul oamenilor, acestea oferind meniuri tentante, care pot atrage orice consumator de carne. Că îți plac fripturile în sânge sau coastele bine fripte, că vrei să îți răsfeți papilele gustative sau ai nevoie de un loc în care să mănânci atunci când ieși în oraș cu prietenii sau cu familia, un restaurant steakhouse poate fi oricând locul ideal pe care îl poți alege pentru a petrece cel mai plăcut timp.

De cele mai multe ori, restaurantele de tip steakhouse se ghidează după regulile și conceptul american de unde provine, de fapt, termenul, însă poți ajunge în astfel de locuri și cu specific turcesc, arăbesc, italian sau grecesc, în funcție de specialitățile pe care restaurantul le promovează. Cu toate acestea, specialitatea acestor restaurante este una: bucata de vită la grătar, alături de care poți combina diverse garnituri, sosuri sau băuturi.

Ce poți comanda într-un steakhouse

Bucățile de carne de vită pe care le poți comanda dintr-un steakhouse a diverse denumiri, iar dacă nu ești familiarizat cu acestea, totul poate părea o necunoscută. Rib eye, T-bone sau Wagyu sunt doar câteva dintre denumirile cu care te poți întâlni în meniul unui astfel de restaurant.

Wagyu este o bucată de carne unică prin dungile de grăsime din țesut pe care le are, aceasta oferind fripturii o textură și o aromă de neegalat. Extrem de gustoasă, dar și foarte sănătoasă, carnea de vită Wagyu are un raport de grăsimi sănătoase și nesănătoase mai mare decât orice altă carne de vită, având astfel un impact minim în creșterea colesterolului. O masă de lux într-un steakhouse devine, astfel, nu numai o experiență extrem de plăcută, ci și o modalitate potrivită de a mânca sănătos.

Rib eye, o altă bucată de vită pe care o poți consuma în orice steakhouse care se respectă, este una dintre cele mai aromate bucăți de friptură, aceasta având un conținut ridicat de grăsime care se descompune în timpul procesului de gătire, astfel că ajunge să frăgezească carnea și să îi ofere o aromă de nedescris. Alături de rib eye, și T-bone este una dintre cele mai bune fripturi pe care le poți găsi într-un steakhouse.

Nu uita că o friptură bună nu este completă dacă nu ai alături un pahar de vin potrivit. Într-un steakhouse, unul dintre cele mai potrivite vinuri pe care îl poți comanda este vinul roșu – mai bogat în taninuri, completând astfel perfect proteinele și grăsimile din friptura pe care alegi să o savurezi.

Dacă nu ești un băutor de vin, te poți orienta spre alegerea unui whisky grozav, a cărui aromă să nu o depășească pe cea a cărnii. Alege un whisky cu note bogate de caramel pentru a scoate în evidență calitățile fripturii și pentru a dezvălui aromele delicioase ale acesteia.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News