Ce costuri implică renovarea unui spaţiu de birouri

8

Dacă vrei să îți renovezi biroul sau spațiul de birouri, atunci cu siguranță știi că acest aspect poate determina unele costuri, uneori destul de ridicate. Totuși, poți să renovezi spațiile estimând în avans costurile, mai ales dacă pui pe hârtie tot ceea ce îți este necesar. Iată ce presupune renovarea unui spațiu de birouri, astfel încât să poți aproxima cât mai bine costurile.

Schimbarea tâmplăriei

Pentru a conferi spațiului mai multă eleganță, dar și pentru a păstra cât mai bine eficiența termică a clădirii, poți alege să schimbi tâmplăria veche, atât la nivelul ferestrelor, cât mai ales la nivelul ușilor. Poți găsi usi din termopan la preturi bune care să confere o imagine cu totul nouă spațiilor de birouri și care să îmbunătățească performanțele camerei. Tâmplăria modernă din termopan este recunoscută pentru caracteristicile de calitate și pentru proprietățile izolatoare, la fel de mult ca și pentru frumusețea deosebită pe care o aduc la nivel de spațiu. Un număr mai mare de foi de geam, caracteristici mai bune ale acestora, închiderile performante ale tâmplăriei, toate aceste lucruri constituie atuuri pe care merită să le iei în considerare atunci când vine vorba despre renovarea spațiilor. 

Schimbarea pardoselilor

Pardoselile schimbă în totalitate felul în care arată un spațiu de birouri. Va trebui să iei în considerare acele tipuri de pardoseli care pun în valoare spațiul tău, în funcție de natura activității. În funcție de îmbunătățirile pe care urmează să le faci poți alege între:

  • Parchet– dacă îți dorești pardoseli calde și elegante, pe care să te poți baza ani de-a rândul. Poți opta pentru parchet dublu stratificat sau parchet triplu stratificat, sau pentru pardoseli din lemn masiv. Pe de altă parte, dacă ești în căutarea unor soluții mai ieftine, atunci pardoselile laminate pot fi o soluție temporară. Acestea pot reduce cu până la 50% costurile de investiție, însă nu vor avea același nivel de duritate precum parchetul din lemn tradițional.
  • Pardoseli din piatră naturală– moderne și elegante, aceste pardoseli sunt deosebit de rezistente în timp. Marmura, granitul și travertinul reprezintă cele mai comune tipuri de pardoseli, dar și unele dintre cele mai scumpe. Totuși, având în vedere faptul că aceste pardoseli îți oferă durabilitate și rezistență, costurile se amortizează destul de rapid. Pardoselile din piatră naturală nu își pierd valoarea, se întrețin ușor și sunt foarte versatile din punct de vedere al amenajării. 
  • Placaje cu gresie– cele mai comune tipuri de pardoseli sunt realizate din gresie, majoritar datorită prețului foarte accesibil. Gresia oferă un substrat ușor de curățat și suprafețe deosebite din punct de vedere vizual. 

Schimbarea culorii încăperilor

Dacă vrei să oferi o viață nouă spațiului tău de birouri, ce mai probabil acest lucru va însemna și să schimbi culoarea pereților. Poți opta pentru o vopsea lavabilă de calitate, care să îți ofere și protecția necesară din punct de vedere al igienei. Vopseaua cu ioni de argint sau cea antimucegai pot fi soluții salvatoare mai ales dacă spațiul are nevoie de astfel de pârghii de siguranță.

Instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală

Această soluție este potrivită mai ales dacă vrei să investești în confort, pentru că sistemele de încălzire în pardoseală au exact acest efect. La nivel de costuri investiția inițială este destul de mare, însă de-a lungul timpului vei vedea că un astfel de sistem este deosebit de util și de economic pentru biroul tău.

Indiferent în ce alegi să investești nu uita că renovarea presupune de fapt să schimbi lucrurile astfel încât acestea să îți ofere ceva în plus. Fie estetic, fie structural, este nevoie ca implementările făcute să aducă ceva nou. Iar dacă din aceste schimbări derivă și noțiunea de confort, atunci vei ști că ai investit eficient în renovarea spațiului tău de birouri.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News