Ce trebuie să ştii despre creditele garantate în aur?

13

Metodele prin care oamenii pot face rost de bani, atunci când sunt într-un impas financiar, sunt destul de reduse având în vedere că astfel de situații presupun, de regulă, că nevoia de bani este urgentă. Când în discuție intră obținerea rapidă de sume de bani, varianta unui credit bancar iese din discuţie din cauza birocrației. De cele mai multe ori, nici prietenii nu sunt o soluție.

 

Ce se poate face? Amanetul poate să ofere soluția potrivită!

Cel mai des, se amanetează bijuterii din aur. Se poate spune că amanetarea poate fi percepută precum un tip de creditare, garantată în aur. Avantajul celor care apelează la o astfel de soluție ține și de la faptul că unele case de amanet își oferă serviciile și în mediul online.

Un astfel de amanet este Tezaur, unde împrumutul este acordat rapid și ușor. Clienţii pot obţine împrumutul necesar chiar şi de acasă, iar administrarea contractelor şi serviciilor se poate realiza de oriunde, prin intermediul unui cont deschis pe site-ul amanetului.

 

Cum se acordă un credit garantat în aur?

De cele mai multe ori, cei care aleg să-și amaneteze bijuteriile din aur au nevoie de o sumă de bani în acel moment. Ulterior, aceştia se întorc la amanet pentru a-şi achita împrumutul şi a-şi recupera bijuteriile. Pot să plătească inclusiv lunar.

Cum se desfăşoară, însă, procesul de creditare cu garanţie în aur? În momentul în care oamenii au nevoie de bani, aceştia pot folosi bijuteriile din aur pentru a împrumuta o anumită sumă de bani. Tot ce au de făcut este să apeleze la amanetul Tezaur, pentru a avea garanţia că obiectele pe care le amanetează vor fi în siguranţă.

În baza unui contract încheiat cu acesta, oamenii vor obţine suma de bani, care reprezintă valoarea obiectelor oferite ca garanţie. Când aceştia fac rost de bani sau contractul se încheie, trebuie să returneze împrumutul, împreună cu un comision, pentru a-şi recupera obiectele.

La nevoie, perioada contractului se poate prelungi, astfel încât clienții amanetului să nu piardă obiectele amanetate şi să le poată recupera când vor face rost de bani.

 

Cum se stabileşte valoarea bijuteriilor din aur?

Când vine vorba despre folosirea unor bijuterii din aur pentru a garanta un credit, oamenii trebuie să ştie că evaluarea acestora se va face în funcţie de anumite criterii. Preţul oferit de un amanet este diferit de cel oficial pentru un gram de aur nou.

Criteriile care sunt luate în considerare în momentul în care oamenii intenţionează să-și amaneteze bijuteriile din aur sunt:

  • Greutatea;
  • Karatele, preţul unei bijuterii de 14k fiind mai mic, comparativ cu cele de 18k (fiind influențat de puritatea aurului din care bijuteriile sunt realizate);

 

Prin urmare, este necesar ca oamenii să cunoască toate aceste informaţii pentru a şti cum să procedeze şi pentru a cunoaşte, orientativ, suma de bani pe care o pot împrumuta atunci când oferă ca garanţie bijuterii din aur.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata