Cum să înlocuiești tastatura laptopului?

10

Daca din tastatura laptopului tau lipsesc unele taste, este de preferabil sa o înlocuiești pentru a-ți recăpăta randamentul în momentul în care lucrezi. Acest lucru nu este greu de indeplinit si are avantajul că nu trebuie sa înlocuiești fiecare tastă individual. Desi fiecare laptop este diferit, înlăturarea tastaturii laptopului presupune, de obicei, desprinderea unui capac, eliminarea câtorva șuruburi și deconectarea unui cablu.

Uneori, poți accepta această provocare și iti poti înlocui de unul singur tastatura laptopului. Însă, este indicat să faci acest lucru doar în condițiile în care nu ai foarte mult de umblat în structura internă a laptopului. De exemplu, dacă trebuie să deschizi intreg laptopul ar trebui să chemi un profesionist sau să mergi la un service laptop din împrejurimi.În cele din urmă, înainte de a face orice altceva, verifică dacă laptopul este în garanție.

Gasește o altă tastatură

Primul pas al procesului de înlocuire este obținerea unei tastaturi noi, potrivite pentru laptop. Este indicat să compari prețurile din magazinele online. Asigura-te că tastatura de laptop pe care o cumperi se potrivește cu dimensiunea laptopului pe care îl ai. Poți simplifica acest proces al căutării prin specificarea numărului de componentă al tastaturii, pe care îl poți găsi pe spatele tastaturii originale, cautand dupa modelul de laptop, sau sunând la departamentul de asistență al magazinului online de unde dorești să achiziționezi noua tastaură pentru a cere detalii legate de compatibilitate.

Înlocuirea tastaturii

Pentru instrucțiuni mai precise despre cum să înlocuiești tastatura particulară a laptopului, poți căuta tutoriale specifice modelului pe care îl deții. Există o mică șansă ca laptopul tău să fie unul special, iar procesul de înlocuire să fie foarte diferit de cel standard, prezentat aici. Consultă producătorul laptopului și site-ul de unde ai cumpărat tastatura pentru înlocuire pentru a vedea dacă oferă instrucțiuni specifice. Unii producători de laptopuri furnizează manuale de service cu instrucțiuni detaliate privind diversele sarcini de întreținere.

În primul rând, trebuie să verifici dacă ai achiziționat corect tastatura nouă, plasând-o pe laptop și verificând dacă pare că are forma și dimensiunea potrivită. Deconectează cablul de alimentare și scoate bateria. Apoi, folosindu-te de o mică șurubelniță, scoate șuruburile mici și îndepărtează capacul. De obicei, un capac detașabil sau o piesă de ornament oferă acces la tastatură.

Examinează capacul sau piesa care se află între tastatură și ecran. De obicei, acesta permite accesul la tastatură. Verifică și îndepartează eventualele șuruburi care par să țină capacul strâns. Unele piese acoperă balamalele ecranului, care pot avea șuruburi mici pe spate.

Înainte de a scoate capacul, reține că poate avea un cablu pe partea din spate, conectat la laptop. Acest cablu este important, deci fii precaut atunci când îndepărtezi piesa de fixare care ține tastatura laptopului într-o poziție fixă. În niciun caz nu dorești să rupi cabluri sau panglici din interiorul laptopului. Un cablu de date atașat la laptop poate să se afle sub capac sau piesa de ornament.

Când capacul este slăbit, scoate-l cu grijă. Unele tastaturi au suruburi mici de prindere in partea de sus, fix sub capacul scos la pasul anterior. Daca este cazul, inlatura aceste suruburi. Înainte de a trage tastatura în sus, reține că pe spatele acesteia se afla un cablu care este conectat la laptop. De obicei, trebuie să fii atent când tragi în sus acest cablu pentru a nu rupe cupla de pe placa de baza.

 În linii mari, acestea ar fi de care trebuie să ții cont dacă vrei să înlocuiești acasă tastatura laptopului. Cu toate acestea, profesioniștii că recomandă să optați pentru vizita la un service laptop profesional, care practică prețuri corecte și care vă poate asigura o intervenție rapidă, fără riscuri.

Sursă foto – www.celmaibunlaptop.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata