Cum sa te protezeji de radiatiile telefoanelor mobile

Toate smartphone-urile emit radiații prin antenele folosite la conectarea la celulele telecom.

În țară noastră și în alte țări din Uniunea Europeană, limite maximă admisă de radiații de pe un telefon mobil o poate emite este de 2.0W/ Kg per 10 g de țesut, valoarea exprimată de obicei sub formă SAR 2.0. Și toate dispozitivele care se vând pe teritoriul Uniunii Europene trubuie să se încadreze în această limita.

Dispozitivele care se vând în Statele Unite trebuie să emită maximum de 1,6W/kg per 1g de țesut, iar China încă nu are o reglementare pentru nivelul de radiații emise de diapozitivale mobile și este luată în considerare implementarea unei limite similare cu cea din Europa.

Într-un meniu secret, anumiți producători oferă acces la aceste valori direct pe telefonul mobil, care poate fi accesat apelând *#07# în aplicația de telefon. Anumite modele for oferi informații detaliate sau link-uricare duc pe site-ul companiei, altele vor afișa doar certificările pe care modelul le-a primit de la diverse autorități din lume (FCC în SUA, CE în Europa, MCMC în Malaezia, etc.)

Și dacă un telefon nu se vinde în mod oficial pe tritoriul Europei, există posibilitatea că acesta să nu fie comform reglementărilor și ar putea emite radiații peste limite.Acest lucru este valabil pentru dispozitivele vândute în China, dar foarte puține modele depășesc limitele din SUA și Europa.

Valoarea SAR este măsurată atunci când vorbim la telefon la nivalul urechii. și de aceea nu este bine să ținem telefonul la ureche. Poți folosi o pereche de căști cu fir pentru a reduce nivelul de radiații, multe dintre smartphone-urile din zilele noastre sunt livrate cu o astfel de pereche de căști în pachet.

Mai poți folosi funcția ”speaker”, vocea interlocutorului fiind redată prin intermediul difuzorului telefonului, atunci când nu vrem că discuția privată să se transforme în discuție publică, sau utilizarea unei boxe wireless.

Se știe că utilizarea unui telefon într-o zona cu semnal slab, scade autonomia față de utilizarea lui că într-o zona cu acoperire bună. Acest lucru se datorează faptului că telefonul amplifică puterea antenei pentru a prinde un semnal mai bun.

Teabuie să nu folosești telefonul în astfel de situații, nivelul de radiații emis de telefon sunt semnificativ mai mare. În lifturi , în subsoluri sau în zone ecranate de pereți de ciment, semnalul este foarte slab.

Nu purta telefonul în buzunariul de la pantaloni pentru că ar putea accelera infertilitatea. În cazul în care aveți posibilitatea, purtați telefonul într-un ghiozdan, o geantă sau în mâna și poziționați întotdeauna telefonul pe masă, pentru a va proteja mai bine de radiații.

Reduceți timpul de a vorbi la telefon sau încercați să dați mai multe mesaje text prin intermediul serviciilor SMS sau aplicațiilor pe chat.

Opriți telefonul noaptea, acesta poate afecta calitatea somnului, iar dacă va bazați pe telefon pentru funcția de alarmă, puneți telefonul în mod avion, funcția care oprește toate antenele.

Nu putem să ne protejăm complet de radiațiile dispozitivelor din zilele noastre dar putem alege un dispozitiv care emite mai puține radiații.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata