Ghidul de Crăciun: 3 idei inedite pentru cei dragi

9

De fiecare dată ne face plăcere să-i surprindem pe cei din jurul nostru cu daruri speciale, prin intermediul cărora ne putem exprima recunoștința și aprecierea. O tradiție practicată din cele mai vechi timpuri, oferirea cadourilor are origini creștine. După nașterea pruncului Iisus, cei trei magi au parcurs un drum lung și anevoios până la Bethleem, pentru a sărbători acest eveniment cu daruri pentru prunc. 

Astfel, în fiecare an când se apropie Crăciunul, ideile pentru găsirea cadoului perfect încep să prindă contur. Chiar dacă, la prima vedere, pare o sarcină dificilă, poți construi planul darului perfect în jurul amintirilor comune, care să imortalizeze unul dintre momentele importante petrecute împreună. 

 

Dacă ești copleșit de multitudinea variantelor prezente în magazine, iar inspirația îți joacă feste, venim în ajutorul tău cu un scurt ghid, plin de sugestii inedite.

 

   1. Cadouri personalizate

Fără îndoială, cadourile personalizate reprezintă un mod excelent prin care îți poți exprima originalitatea, deoarece incluzi detalii particulare în pregătirea darului cu pricina. Un tricou cu un mesaj amuzant, o cană pictată cu imaginea preferată sau un tablou cu citatul inspirațional preferat, pot fi perfecte pentru prieteni. Însă, dacă ne referim la cadouri pentru mama, optează pentru piese unice, clasice, care poartă un gram din personalitatea dânsei. 

Spre exemplu, o broșă din aur în forma unei libelule, o pereche de cercei eleganți cu diamante și smaralde sau o brățară din șnur roșu, alături de un talisman în formă de inimă vor aduce un zâmbet clar pe fața dânsei. Desigur, dacă vrei să mergi în direcția clasică, alege un cadou strălucitor, în forma unui set format din colier și cercei, confecționat dintr-o combinație de aur și pietre prețioase.

 

   2. Bijuterii inspirate de Crăciun

Elementele reprezentative ale anotimpului de iarnă sunt mirosul de portocale, mere proaspăt scoase din cuptor, presărate cu scorțișoară din abundență, turtă dulce în diferite forme sau chiar ciocolată caldă aburindă, degustate în jurul șemineului sau bradului. Cu alte cuvinte, dacă vrei să dăruiești cadoul ideal unui gurmand, nu vei da greș cu un coș plin de bunătăți, proaspăt scoase din cuptor – rulouri cu scorțișoară, bomboane cu marțipan, fursecuri cu nucă și gem, trufe de ciocolată, fursecuri cu migdale și portocale, ori tradiționalii biscuiți fragezi cu unt și ciocolată. 

Pe de altă parte, prietena ta cea mai bună va aprecia un cadou aparte: un colier handmade cu un omuleț de zăpadă este, fără dubii, un simbol redutabil din povestea iernii și a Crăciunului deopotrivă. Alături de prezența acestui personaj gingaș, adaugă o bratara aur cu un mesaj puternic, precum bucurie, dragoste, credință, fericire sau iubire

 

   3. Ceasuri

De-a lungul timpului, ceasul s-a transformat într-un accesoriu nelipsit, atât din ținutele vestimentare ale femeilor, cât și ale bărbaților. În definitiv, denotă eleganță, fiind o extensie a personalității și te ajută să ajungi în timp util la conferințe și întâlniri. 

Într-un cuvânt, ceasul reprezintă cadoul potrivit pentru orice vârstă. Dacă ne referim la copii, există pe piață o mulțime de ceasuri inteligente, care au o câteva funcții interactive – mini-telefon, posibilitatea de a trimite mesaje părinților sau cameră foto. Așadar, dacă prin familia ta se află un verișor sau o sora mai mică, cu siguranță îi vei câștiga aprecierea cu un asemenea cadou. 

De asemenea, ceasul este darul potrivit pentru orice bărbat. Cu mecanism automatic ori analog, brațară din piele sau oțel inoxidabil, vei găsi un accesoriu care să oglindească stilul tatălui sau prietenului tău. 

 

În final, cele mai frumoase și reușite cadouri sunt cele dăruite cu drag, din inimă. Fii atent la pasiunile și preferințele celor din jur, astfel încât vei putea compune un dar unic. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata