Israel autorizează utilizarea vaccinului Moderna COVID-19

Ministerul Sănătății din Israel a autorizat un vaccin COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică americană Moderna Inc, au declarat compania și un oficial israelian, marcând a treia autorizație de reglementare a vaccinului și prima în afara Americii de Nord.

„Ministerul Sănătății din Israel a asigurat 6 milioane de doze și se așteaptă ca primele livrări să înceapă în Ianuarie”, a comunicat Moderna într-o declarație luni.

Directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, Hezi Levy, a confirmat acordul de import. Intervievat de postul de radio 103FM, el a refuzat să ofere detalii despre mărimea transportului și a spus că data sosirii sale este încă în discuție.

Citeste si:  Mâncărurile gătite în tigaie sau la wok după metoda sote sunt mai sănătoase

Moderna a primit autorizație pentru vaccinul COVID-19 în Statele Unite și Canada, iar autorizațiile suplimentare sunt în curs de examinare în Uniunea Europeană, Singapore, Elveția și Marea Britanie.

Israelul a început să își vaccineze populația prin una dintre cele mai rapide campanii din lume și își propune să ajungă la toți cetățenii vulnerabili până la sfârșitul lunii ianuarie. Autoritățile au început vaccinările pe 19 decembrie folosind vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech.

Banca Israelului a declarat luni că se așteaptă ca economia să își revină rapid în 2021 dacă se va menține începutul rapid al vaccinării oamenilor împotriva COVID-19.

Citeste si:  Singura centrală electrică din Gaza a încetat să funcţioneze în urma bombardamentelor israeliene

Moderna a declarat luni că va produce cel puțin 600 de milioane de doze din vaccinul său COVID-19 în 2021, în creștere cu 100 de milioane de doze față de previziunile sale anterioare. Compania continuă să investească și să angajeze constant, pentru a putea realiza o livrare de până la un miliard de doze în acest an.

Moderna a furnizat aproximativ 18 milioane de doze guvernului SUA ca parte a unui acord pentru 200 de milioane de doze. De asemenea, a semnat un acord cu guvernul canadian pentru 40 de milioane de doze.

Citeste si:  Vânzările retailerului de modă H&M scad cu 10% în monedele locale în al patrulea trimestru
Sursa: Reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata