Fondatorul Zoom, Eric Yuan, transferă 6 miliarde de dolari din acțiunile sale

Fondatorul Zoom, Eric Yuan, a transferat aproximativ 18 milioane din acțiunile sale în valoare de peste 6 miliarde de dolari (4,4 miliarde de lire sterline), potrivit unui dosar de reglementare.

Domnul Yuan, care este și director executiv al platformei de videoconferință, și-a mutat aproximativ 40% din participația sa în companie săptămâna trecută.

Acțiunile au fost prezentate sub formă de cadouri către beneficiari nespecificați săptămâna trecută.

Domnul Yuan și-a văzut racheta de avere personală, în timp ce Zoom a devenit un nume de uz casnic în timpul blocării pandemiei.

Un număr din ce în ce mai mare de studenți și profesioniști s-au conectat online, sporind averea Zoom și a fondatorului său.
Domnul Yuan a început Zoom în 2011 și l-a listat pe bursa americană în 2019, făcându-l miliardar. În prezent, el valorează 13,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Un purtător de cuvânt al Zoom a declarat că transferurile sunt legate de practicile de planificare a proprietății domnului Yuan. „Distribuțiile au fost făcute în conformitate cu condițiile trusturilor lui Eric Yuan și ale soției sale.”

Citeste si:  CSSPP a sancţionat un administrator de pensii private şi 3 agenţi de marketing

Acțiunile Zoom s-au triplat aproape în ultimele 12 luni, iar compania are o evaluare de piață de aproximativ 100 miliarde USD.

„Decizia fondatorului Zoom, Eric Yuan, de a transfera mai mult de o treime din acțiunea sa va ridica câteva sprâncene”, a declarat pentru BBC Edward Moya, de la firma comercială Oanda.

„În timp ce un purtător de cuvânt al Zoom-ului a menționat că transferul este în concordanță cu practicile tipice de planificare a proprietății Yuans, investitorii vor fi nervoși până vom afla cine este destinatarul acțiunii”, a adăugat el.

„Yuan are doar 51 de ani, este căsătorit și are trei copii, astfel încât distribuția averii sale ar putea fi privită ca fiind grăbită”.
Domnul Yuan a spus că munca de acasă este aici pentru a rămâne chiar și în timp ce blocările au fost ușurate și vaccinurile sunt lansate pe tot globul.

Citeste si:  Oscarurile „Fără Zoom” provoacă reacții adverse, relatează presa de la Hollywood

În timpul rezultatelor anuale ale Zoom săptămâna trecută, directorii Zoom au declarat că se așteptau la o creștere puternică în acest an.

„Viitorul este aici odată cu creșterea telemuncii și munca de oriunde se schimbă. Recunoaștem această nouă realitate”, a spus dl Yuan.

Compania de videoconferință se așteaptă ca vânzările să crească cu peste 40% în acest an, ajungând la peste 3,7 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Zoom a declarat că nu se aștepta ca creșterea să continue în ritmul de care s-a bucurat anul trecut.

Domnul chinez-american Yuan a fost desemnat omul de afaceri al anului din 2020 și a fost inclus în lista anuală a celor mai influente 100 de persoane.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner