ANAF actualizează documentaţia tehnică SAF-T

În cadrul noului model declarativ SAF-T,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat un nou set de documente ce detaliază elementele obligatorii şi opţionale încorporabile, conform unui comunicat al instituţiei.

Astfel, ANAF precizează că, la începutul lunii august, aceste documente au fost actualizate şi completate cu programul de validare şi un fişier de test, menite să faciliteze implementarea functionalităţilor necesare de către dezvoltatorii de soft.

Instrucţiuni de utilizare pentru contribuabili a Modulului Validator (DUKValidator) – asistenţă contribuabili pentru pregătirea Declaraţiilor Informative D406 şi D406T – Fişierul standard de control fiscal (SAF-T) şi Ghidul Contribuabilului pentru pregătirea şi depunerea Declaraţiei Informative D406, versiunea din 6 august 2021.

Din prisma aspectelor legislative aferente SAF-T, ANAF menţionează că, la momentul actual, draftul „Ghidul contribuabilului pentru pregătirea şi depunerea declaraţiei SAF-T” include aspecte legate de cadrul legal, obligaţii şi contravenţii, ce se intenţionează a fi preluate la nivelul legislaţiei.

„Subliniem faptul că informările cu privire la specificaţiile tehnice au fost realizate succesiv, în funcţie de etapele proiectului şi de eventualele actualizări ale acestora, astfel încât contribuabilii să fie permanent la curent cu cele mai recente versiuni ale documentaţiei tehnice. Asigurăm, şi pe această cale, toate părţile interesate de întreaga noastră implicare pentru o implementare eficientă a SAF-T, precum şi de faptul că toate aspectele legislative le vor fi comunicate în timp util”, se mai spune în document.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata