Autorităţile: Preţurile din magazine vor scădea după ce le publicăm pe Internet şi în zonele cu trafic!

– Guvernul are in plan publicarea preturilor din marile lanturi de magazine, hipermaketuri şi supermarketuri pe un site, dar si in punctele de informare din zonele aglomerate, sperand ca in acest fel va determina comerciantii sa mai taie din ele!

In prima faza, monitorizarea prin „Observatorul preţurilor” se va face la produsele alimentare şi cele nealimentare de uz curent, a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC).

Firma care a implementat un sistem similar de monitorizare a preturilor in Grecia, care a determinat o scadere a acestora cu 7%, a propus autoritatilor romane un ajutor similar, propunere care a fost, de altfel, si acceptata, informează Incont.ro.

Consumatorii vor putea compara preturile între ele foarte usor, nefiind necesar sa se deplaseze de la un magazin la altul. Astfel, cei cu preturi mari vor înregistra scăderi ale vanzarilor si vor fi obligati sa taie din ele.

In plus, magazinele vor fi obligate sa informeze saptamanal Executivul cu privire la preturi si la modificarile pe care le fac.

Constantin Cerbulescu a mai aratat ca o varianta luata in calcul este montarea unor monitoare cu touch screen in zonele cu mare trafic si pe care sa fie afisate preturile produselor din diverse magazine.


Citește și
3 Comentarii
 1. Raddu spune

  Ce fantezii mai are si guvernul asta!
  In primul rand se pot obtine informatii despre preturi chiar de pe siteurile supermarketurilor (chiar putine cum sunt).

  In al doilea rand, supermaketurile alterneaza preturile mici cu cele mai mari, asadar chiar daca stii de pretul mic la faina, tot vei cumpara si malai la pret mai mare, ca doar nu alergi dupa pretul cel mai mici la zece magazine.

  Ideea e posibil buna, dar NU VA DA INAPOI preturile!

 2. ciocan spune

  S-ar putea ca initiativa Guv sa dea roade. Ar fi bine.
  Daca nu, ce-am avut si ce-am pierdut?
  Se pare ca in Romania piata nu prea poate sa regleze preturile, concurenta nu functioneaza. Poate ca guvernul ar trebui sa lucreze mai mult aici. Mult mai mult.

 3. scoici de pe tarla spune

  Ar trebui inca cel putin 100 de ani sa poata vedea asa ceva in romania..din exterior pare „creata” treaba asta, ca dealtfel toate „afacerile” facute in tara……aruncati o simpla privire in industria hoteliera de pe litoralul romanesc, la imobiliare, la brutarii, la …sifoane,etc………romanul cumpara cuiul cu 1 leu bucata si vrea sa-l dea cu 10 lei, si nu lasa din pret…..ca asa a invatat el sa faca negot din mosi-stramosi…….asta e …si asa defilam !..o sa traim bine precum bine a spus un „binecuvintat” ce „le are” intr-astea !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata