Boc: Bugetul pentru 2010 este unul al ieşirii din criza economică

17

Premierul Emil Boc a declarat luni (11 ianuarie 2010), în deschiderea şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, că bugetul de stat pentru 2010 este unul al ieşirii din criza economică, fiind „un buget care dă siguranţa că salariile, pensiile şi alocaţiile – aşa cum sunt ele azi- vor putea fi plătite şi mâine”.

„În anii 2010, 2011, şi în prima parte a anului 2012, nu avem niciun fel de campanie electorală, niciun fel de alegeri, aşa că vom putea să ne concentrăm 100% pe ceea ce înseamnă soarta ţării şi a fiecărui român în parte. Partea cea mai grea a crizei a fost depăşită în anul 2009. Anul 2010 este anul ieşirii din criză şi al pregătirii creşterii economice.

Acest buget ţine cont de aceste considerente. Este un buget al ieşirii din criză şi al pregătirii relansării economice a României şi pentru îmbunătăţirea vieţii românilor’, a declarat Boc. De asemenea, premierul Emil Boc a subliniat faptul că, prin bugetul dezbătut aceste zile în Parlament, Executivul doreşte să schimbe direcţia folosirii banilor publici, intenţionând să-i orienteze mai ales spre domeniul investiţiilor şi al creării de locuri de muncă.

„Nu mai putem continua cu această creştere economică artificială, pe care am avut-o în trecut, cu acelaşi tip de stat învechit, cu aceleaşi proceduri birocratice. Trebuie să se schimbe definitiv ceva în această ţară. România nu mai poate creşte economic bazându-se doar pe consum şi datorii. Din nefericire, acesta a fost modelul de creştere economică a României din ultimii 20 de ani. (…)

Am consumat însă mai mult decât am produs, iar banii pe care i-am produs nu i-am orientat spre investiţii şi locuri de muncă, pentru a creştere economică sănătoasă a României pe termen lung”, a subliniat premierul Emil Boc. El a precizat că veniturile din PIB ale României sunt „cele mai mici din UE„.
„Suntem la 31% din PIB, în timp ce cheltuielile ajung la 37-39%. Nicăieri în lume nu se poate face dezvoltare economică cu astfel de politici”, a afirmat Boc. Primul ministru a mai spus că se aşteaptă la o creştere economică a României în anul 2010 la 1,3% şi la un deficit bugetar de 5,9%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata