Care sunt problemele cu care se confruntă producătorii de îngheţată?

În prezent, reprezentanţii companiei Cicom din Târgovişte, deţinută de soţii Cornel, Daniela şi fiica lor Ioana Coman, care produce îngheţată sub brand propriu şi mărci private, spun că cea mai mare provocare cu care s-au confruntat în prima jumătate a anului, a fost să facă faţă presiunii de creş­tere a preţurilor pentru materii prime şi ambalaje.

Astfel dacă ar creşte prea mult preţul produ­sului finit , riscă să nu mai fie competitivi.

 „Concurăm cu producătorii externi de mărci private care, atât anul trecut, cât şi în acest an, au beneficiat de subvenţii pentru susţinerea producţiei.“

În viziunea reprezentanţiilor companiei Cicom din Târgovişte, aceştea spun că cea mai mare provocare cu care s-au confruntat în prima jumătate a anului  a fost să facă faţă presiunii de creş­tere a preţurilor pentru materii prime şi ambalaje.

„Noi concurăm cu producătorii externi de mărci private care, atât anul trecut, cât şi în acest an, au beneficiat de subvenţii pentru susţinerea producţiei. Au primit subvenţii atât pentru materiile prime, cât şi pentru producţia realizată“, spune Daniela Coman, acţionar al Cicom. Ea a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a anuarului de business „Cei mai mari jucători din economie“.

În prezent, compania Cicom, înfiinţată astfel, în urmă cu 28 de ani de fraţii Ionuţ şi Cornel Coman, au început iniţial să comercialize produse congelate şi refrigerate la Pavcom, un centru comercial din Târgovişte, iar în 2002 au deschis propria fabrică de îngheţată, concurează pe piaţă cu giganţi precum Nestle, Unilever, care deţine Betty Ice, Foof Union, acţionar majoritar al Alpin 57 Lux, Top Gel şi Ice Dyp Balas, ultimii doi fiind producători cu capital 100% românesc.

Aşadar, Cicom are o capacitate de pro­ducţie de circa 40 de tone de îngheţată/zi, în timp ce capacitatea totală de producţie a fabricii Betty Ice din Suceava este de 60-80 de tone pe zi, aproape dublă, conform ultimelor date ale ZF.

Sursa: businessmagazine.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata