Cât au fost lăsaţi nou-născuţii nesupravegheaţi. Ce le-a spus asistenta poliţiştilor

Ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă sunt acuzaţiile din dosarul penal constituit în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Ancheta este însă abia la început şi practic nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, urmărirea penală fiind începută in rem, informează Gândul

De asemenea, experţii încă nu au prezentat o concluzie certă privind cauza care a stat la originea izbucnirii focului. Surse din rândul anchetatorilor au lansat totuşi ipoteza unui scurtcircuit, datorat unei improvizaţii de la alimentarea aparatului de aer condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire.

Specialiştii analizează însă şi alte variante. Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului General, a confirmat pentru Gândul acest aspect şi a declarat: „Verificăm să vedem starea tehnică şi dacă au fost făcute toate reviziile tehnice necesare funcţionării în stare de siguranţă a acestor aparate. Verificăm instalaţiile electrice şi modul în care, de asemenea, acestea au fost verificate şi persoanele responsabile pentru aceste verificări. Verificăm firmele şi persoanele care au montat diverse aparate electrice în această încăpere precum şi pe cei care au montat aparatul de aer condiţionat”.


De asemenea, anchetatorii au început audierea personalului medical care a fost de serviciu în cursul serii de luni. Asistenta medicală care avea obligaţia de a supraveghea în permanenţă bebeluşii a declarat că a lipsit doar câteva minute pentru a se duce la toaletă, iar când s-a întors a văzut fumul. Potrivit declaraţiei acesteia, ea s-a speriat şi a început să ţipe, iar o altă persoană a anunţat pompierii.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata