Ce e mai rău pentru Euro, de abia acum urmează, spun analişti de top

– Moneda unică europeană va continua să slăbească şi ar putea ajunge la o paritate egală cu dolarul american, pe măsură ce Banca Centrală Europeană continuă să cumpere obligaţiuni de stat pentru a susţine economia regiunii, afirmă analişti ai pieţei de profil, citaţi de Bloomberg.

Shaun Osborne, strateg şef la TD Securities, o firmă de investiţii din Toronto, estimează că euro se va deprecia la 1,13 dolari în trimestrul al treilea şi ar putea ajunge la 1,08 dolari până la sfârşitul anului. Prognoza lui Osborne a fost confirmată şi de alţi nouă analişti intervievaţi de Bloomberg.

Conform agenţiei de presă, Osborne este cel mai „precis” analist de curs valutar, predicţiile sale plasându-se într-o marjă de 4,1% faţă de cotaţia reală.

Moneda euro s-a depreciat cu 15% faţă de dolar în prima jumătate a acestui an, pe fondul îngrijorărilor legate de deficitele bugetare şi criza datoriilor de stat din zona euro. Investitorii se tem că problemele financiar/fiscale ale statelor membre ar putea determina guvernele să reducă puternic cheltuielile publice, îngreunând astfel creşterea economică, notează Ziarul Financiar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata