Coca-Cola HBC preia o participaţie de 30% la un producător italian de cafea premium

Foto: ro.wikipediaorg

În prezent, Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat luni achiziţionarea unei participaţii de 30% la producător italian de cafea premium Casa Del Caffe Vergnano, acord care va permite Coca-Cola HBC să devină distribuitorul exclusiv al mărcii Caffe Vergnano în afara Italiei, transmite Reuters.

Având sediul în Santena, Italia, Caffe Vergnano este o companie de familie care a fost înfiinţată în 1882 şi care anul trecut a vândut aproximativ 7.000 de tone de cafea în peste 90 de ţări din întreaga lume.

Din punct de vedere al achiziţiei, termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi însă acordul ar urma să fie finalizat în a doua jumătate a acestui an.

Într-un comunicat de presă, Coca-Cola HBC a precizat că această tranzacţie reprezintă un punct de cotitură în viziunea companiei, adăugând că afacerile Caffe Vergnano sunt complementare cu cele ale subsidiarei sale Costa Coffee.

„Suntem recunoscători pentru încrederea acordată de familia Vergnano şi suntem încântaţi de oportunităţile care se deschid pentru acest brand minunat”, a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic.

În prezent, compania Coca-Cola HBC îmbuteliază şi vinde băuturi marca Coca-Cola Co în 28 de ţări, majoritatea din Europa şi Asia. Gigantul american Coca-Cola Co deţine o participaţie de 23,2% în Coca-Cola HBC.

Aşadar, Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negrii.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata