Costin Grigore Borc – propus vicepremier şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri

31

Costin Grigore Borc este licențiat al Facultății de Energetică, Specializarea Hidroenergetică (1989), Universitatea Politehnica din București, instituție în cadrul căreia a absolvit și cursuri masterale. Și-a obținut diploma de doctorat în economie la Universitatea din Wisconsin-Madison (2000).

A fost șef al cabinetului prim-ministrului Radu Vasile (1998-1999).

A lucrat timp de 15 ani în structurile companiei franceze Lafarge, începând din poziția de Project Manager în cadrul companiei Lafarge America de Nord (2000-2001). A condus, timp de patru ani, activitatea de agregate și betoane din cadrul Lafarge România, iar de la 1 aprilie 2006 a preluat un post de conducere în sediul central al companiei, de la Paris, ca director regional de dezvoltare și strategie.

Din iulie 2008, a fost numit director general al Lafarge BFC Serbia, țară în care a devenit președinte al Consiliului Investitorilor Străini, în 2011.

În 2013, și-a început mandatul de director general al Lafarge România, de la 1 septembrie 2013 preluând coordonarea tuturor operațiunilor locale ale Grupului Lafarge, structurate pe trei linii de afaceri principale — ciment, agregate, betoane.

Din august 2015, a devenit Managing Director CRH România — noua denumire a companiei Lafarge. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News