Cristian Preda: Ministrul Sănătăţii sau primarul general trebuie să îşi prezinte demisia

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sau unul dintre cei doi trebuie să îşi prezinte demisia pentru ca societatea să fie convinsă că oamenii politici înţeleg drama petrecută la Maternitatea Giuleşti, a afirmat europarlamentarul Cristian Preda într-o postare pe blogul său personal.

Cristian Preda consideră că „la mijloc este o problemă de responsabilitate politică”. „Moartea de la maternitatea Giuleşti nu e un simplu accident tehnic. Când din maternitate ies cadavre şi nu mame fericite cu prunci în braţe, societatea trăieşte o dramă. Emoţia colectivă o vădeşte. Pentru drame de acest fel plătesc oamenii politici.

Iată de ce cred că ministrul Sănătăţii şi primarul nu se pot mulţumi să ceară, respectiv să dispună suspendarea conducerii spitalului. Pentru ca societatea să fie convinsă că oamenii politici înţeleg drama petrecută, e nevoie de sacrificarea lor simbolică.
Unul dintre ei sau amândoi trebuie sa îşi prezinte demisia. Altfel, suntem o ţara în care oamenii politici sunt şefi, dar nu şi responsabili pentru destinul nostru comun”, a afirmat europarlamentarul.

De asemenea, Cristian Preda a afirmat că moartea bebeluşilor de la maternitatea Giuleşti pune numeroase probleme: de management spitalicesc, incluzând procedurile în caz de accident, şi de etică medicală.
„Deoarece e vorba de relaţia medicilor şi a asistentelor cu fiinţe de o fragilitate extremă, breasla medicilor le va asuma şi pe unele şi pe celelalte. N-am nicio îndoială în această privinţă”, a spus Cristian Preda.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata