Cum au crescut costurile Pasajului Basarab, dintr-un pix, cu încă 60 de milioane de euro

Pasajul Basarab, din Capitală, s-a scumpit cu încă 60 de milioane de euro. Decizia a fost luată de consilierii municipali, în şedinţa de luni, 19 iulie. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a ţinut să precizeze că „în 2008, când am venit eu la primărie, lucrările la pasajul Basarab începuseră, dar pe un alt amplasament decât prevedea proiectul”.

În sală a fost chemat şi directorul Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru. Acesta le-a explicat consilierilor municipali de unde provine scumpirea de 60 de milioane de euro:

„S-a schimbat încadrarea gradului de risc seismic. A fost nevoie să se folosească materiale de o calitate superioară, respectiv beton şi armătură. A crescut şi lungimea podului hobanat. Iniţial, acesta ajungea până la Orhideea, iar acum trece Dâmboviţa”, a explicat directorul Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru, de unde provine scumpirea de 60 de milioane de euro.

Iniţial, întregul pasaj trebuia să coste 60 de milioane de euro, dar lucrarea s-a lungit şi lăţit, până când a sărit de 200 milioane, informează Gândul.

Potrivit proiectului votat de consilierii municipali, valoarea totală a studiilor şi a planurilor a crescut de la 15.750.000 RON la 33.347.320 RON (scumpire cu aproximativ 4 milioane de euro). Valoarea aprobată iniţial pentru investiţie nu se măreşte în acest an, banii urmând să fie daţi din bugetul pe anul viitor.

Citește și
1 Comentariu
  1. melc spune

    Priviti cartierele de vile de la marginea oraselor. Acolo e infrastructura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata