Fotbal: Victor Piţurcă – Echipa Ungariei îşi va vinde scump pielea

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat că echipa României este favorită în fața Ungariei, în meciul de sâmbătă programat în preliminariile EURO 2016, pe Arena Națională, dar fotbalul este imprevizibil.

Pițurcă a opinat, cu prilejul unei conferințe de presă la Mogoșoaia, că este puțin probabil ca România să repete victoria clară de anul trecut (3-0), dar cel mai important este câștigarea celor trei puncte care pot apropia naționala noastră de calificarea la EURO 2016: ”Puțin probabil să se întâmple ce s-a întâmplat, niciodată un meci nu seamănă cu altul. Noi țintim victoria, acum dacă va veni și după un joc foarte bun, la un număr de goluri, ar fi foarte bine.

La prima vedere suntem favoriți. Am câștigat în primul meci în deplasare la cea mai bună echipă din grupă (1-0 cu Grecia), am câștigat meciul din campania trecută de o manieră clară. Însă, nu avem siguranța unui rezultat favorabil. Pentru asta trebuie să muncim și să fim în teren mai buni ca adversarul nostru de mâine seară. Echipa Ungariei va veni să-și vândă scump pielea. E un meci extrem de important pentru ei. Un eventual meci pierdut i-ar cam scoate din cursă. Pe mine mă interesează mai puțin primul loc, mă interesează primele două locuri. Însă dacă vom reuși să ne adjudecăm cele trei puncte sigur vom face un pas imens către o nouă calificare”.

Banderola de căpitan va fi purtată la meciul de sâmbătă de Răzvan Raț, care va bifa al 99-lea meci pentru echipa națională, dar Pițurcă a admis că a fost tentat să-l mențină căpitan pe Vlad Chiricheș, aflat în postura aceasta la meciul cu Ungaria din 2013, câștigat de tricolori cu 3-0.

”Raț va purta banderola, dat fiind faptul că va juca jocul cu nr. 99 mâine seara, în Finlanda sper să fie apt să joace meciul cu nr. 100, e o performanță. I-am dat banderola pentru experiența lui, pentru numărul multe de jocuri la echipa națională. Am stat și m-am gândit mai mult, pentru că am vrut inițial să fie Vlad Chiricheș, care a fost și la meciul trecut când am câștigat cu 3-0”, a spus selecționerul

Pițurcă a regretat absența lui Ciprian Marica și câteva probleme minore de sănătate ale altor câțiva fotbaliști, care însă se vor recupera până la ora meciului de pe Arena Națională: ”Vestea proastă e că unul dintre căpitanii echipei, Ciprian Marica, nu va participa la jocul din Finlanda, probabil nu va fi apt nici pentru meciurile de luna viitoare. Însă, ceilalți băieți să spunem că sunt bine pentru că mai sunt 2-3 care au contractat răceli ușoare, dar până la ora jocului sper să fie toată lumea aptă de joc”.

Pițurcă a evitat să dezvăluie jucătorii pe care îi va folosi în atac și dacă va apela la serviciile lui Sânmărtean din primul minut: ”Sper ca actorii care vor intra în teren să joace la un nivel înalt, la fel cum au făcut-o în meciul din campania trecută și să putem fi fericiți după joc. Extrem de important la jocurile de acest nivel, ca la echipa reprezentativă, să intre în teren jucătorii cei mai în formă în momentul respectiv și cei care pot rezolva anumite probleme și în funcție de adversari. Keșeru a fost selecționat pentru acest lucru, însă au fost ultimele două jocuri, unul în compania unui adversar redutabil, Dinamo Kiev, unde nu a marcat și un joc de genul ăsta spune foarte mult.

Atuul lui constă în faptul că a marcat goluri, foarte multe goluri, mă voi gândi foarte bine cine va intra în teren, dar indiferent cine va juca avem numai trei jucători (în compartimentul ofenisv — n.r.) și trebuie să fie pregătiți și jucătorii care intră într-un moment mai delicat al jocului, e foarte important aportul lor. Raul Rusescu, la fel, a avut evoluții remarcabile în cupele europene, în campionat, au și o personalitate deosebită, așa că nu îmi fac probleme în sensul acesta. Eu cred că presa crează o presiune artificială pe Sânmărtean, este un jucător în lot, eu voi lua decizia dacă va juca sau nu”.

Meciul dintre naționalele României și Ungariei va avea loc sâmbătă, de la ora 19,00, pe Arena Națională din București, în preliminariile EURO 2016, și va fi arbitrat de scoțianul William Collum. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata