Franklin Templeton Investments este pregatită să înceapă administrarea Fondului Proprietatea

Compania americana Franklin Templeton Investments (FTI) este pegatita sa inceapa activitatea de administrare a Fondului Proprietatea (FP), dar aprobarea contractului de administrare ramâne la latitudinea guvernului, a declarat marti Mark Mobius, directorul general al FTI, la deschiderea sedintei de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Comisia de selectie a administratorului FP a ales compania americana FTI pentru administrarea activelor Fondului, insa mai sunt necesare unele proceduri si aprobarea contractului de catre guvern.

Mobius a mai spus ca guvernul român va decide daca FP va avea un management unic sau unul dualist.

Luni a fost programata adunarea generala a actionarilor (AGA) Fondului Proprietatea, insa din lipsa de cvorum, ca urmare a absentei reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, AGA a fost reprogramata pentru marti si contractul de administrare cu Franklin Templeton Investments nu a fost discutat.

Mobius a mai spus ca, daca guvernul va aproba contractul de administrare, FTI va incepe activitatea prin evaluarea Fondului.

El a explicat ca pozitia de control a statului in FP nu este o bariera in cresterea valorii portofoliului Fondului si a dat exemplul Chinei, unde multe companii sunt detinute de stat, dar aceasta nu le-a impiedicat sa se dezvolte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata