Gheţea: Agricultura este şansa României

Agricultura este şansa României, ramura ce poate aduce un reviriment în economie, a declarat miercuri, 12 mai, la un post privat de televiziune, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea.

‘La CEC am dat credite în 2009 care au fost mai mari decât soldul la credit de la finele lui 2008 cu 15 la sută. Am finanţat agricultura, deoarece cred că agricultura este şansa României, a fost dintotdeauna, şi este ramura ce poate aduce un reviriment în economie’, explicat Gheţea, care este şi preşedinte al CEC Bank.

Gheţea consideră că, în perioada următoare, creditele pentru persoanele juridice şi creditele pentru agricultură se vor revigora, urmând ca şi sectorul construcţiilor să crească.

‘În perioada următoare, încet, încet, sectorul construcţiilor, unde România are mare potenţial, deoarece creditele ipotecare reprezintă puţin peste cinci la sută din creditele acordate sectorului neguvernamental, este al doilea sector pe care îl văd revigorat în perioada următoare. Rămâne un semn de întrebare la ce se întâmplă cu IMM-urile. Multe au ieşit foarte slăbite din criză, unele şi-au schimbat domeniul de activitate’, a mai spus Gheţea.

Acesta a subliniat că, în primul trimestru al acestui an, a început să crească creditarea către companii şi, ‘în momentul în care companiile or să aibă un reviriment, şi salariaţii vor putea să aibă mai mult apetit pentru credite’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata