În luna august pot fi cumpărate titlurile de stat Tezaur

Din data de 2 august din acest an, Ministerul Finanţelor emite 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,15%, 3,50% şi 3,85%,  titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis vineri AGERPRES.

Astfel, aceste Titluri de stat pot fi cumpărate între 2 şi 27 august de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 2 şi 26 august 2021 pentru mediul urban şi 2 şi 25 august 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

În plus, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Toate veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

În contextul financiar, fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata