Isărescu: Situaţia este destul de complicată

Situaţia este ‘destul de complicată’ şi România nu poate să neglijeze contextul economic din regiune şi riscul unui impact rapid al crizei financiare din Grecia, a declarat luni , 10 mai, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, după întâlnirea cu membrii Biroului permanent al Senatului.

‘Situaţia este destul de complicată, nu numai a României, ci situaţia economică mai ales în regiunea noastră. Nu putem să o neglijăm, nu putem să uităm de impactul rapid care poate să apară. Aceasta este caracteristica unei crize financiare, are o declanşare extrem de scurtă, cu momente violente de desfăşurare’, a spus Isărescu.

Oficialul BNR a afirmat că săptămâna trecută a fost un exemplu în acest sens, iar impactul crizei financiare prin care trece Grecia nu s-a oprit numai la România.

‘Zlotul polonez a avut mişcări chiar mult mai violente decât cele înregistrate de leul românesc. Sunt lucruri pe care categoric că le ştim, este bine să le evaluăm sub toate aspectele, nu numai financiar şi economic, ci şi social şi politic’, a arătat şeful băncii centrale.

Guvernatorul Mugur Isărescu a precizat că a făcut luni o informare mai largă Biroului permanent al Senatului despre conţinutul acestui ‘acord suplimentar’ cu FMI, în ceea ce priveşte responsabilităţile BNR – stabilitatea financiară, onorarea plăţilor scadente ale statului în perioada următoare, evoluţia cursului, posibile mişcări de dobânzi, finanţarea deficitului, ‘toate într-un context mondial şi regional destul de tensionat’

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata